GTI NV

GTI Industrial Automation ontvangt vervolgopdracht voor vier verlaadstations voor Akzo Nobel

Zaltbommel/Heerenveen, 29 november 2007

Na de succesvolle afronding van de bouw van een verlaadstation voor Akzo Nobel in Delfzijl heeft GTI een vervolg opdracht ontvangen voor de ombouw van vier bestaande verlaadstations voor Akzo Nobel. De verlaadstations bevinden zich in de Botlek (1), in Duitsland (2) en in Zweden (1). Met de nieuwe opdracht profileert GTI zich sterk in de groeiende markt van op- en overslag.

Volledig geautomatiseerd en onbemand
Het verlaadstation dat GTI op de verschillende plants realiseert is bijzonder. Dit omdat het volledig geautomatiseerd is. De gehele applicatie is opgezet conform de ISA 88 en ISA 95 standaarden waarbij besturing en visualisatie volledig zijn geïntegreerd. De chauffeurs kunnen zelf de verladingen uitvoeren zonder tussenkomst van een operator. Als de chauffeur zich meldt bij een terminal krijgt hij direct de ordergegevens op een scherm. De schermteksten zijn in meerdere talen beschikbaar in verband met de internationale afkomst van de chauffeurs. Het systeem verwijst naar de laadplaats waar de chauffeur zich met zijn badge moet aanmelden, waarna het laden kan plaatsvinden. De ordergegevens zijn afkomstig uit het ERP systeem van SAP. Alle handelingen rond de verlading worden geregistreerd en teruggekoppeld naar het ERP systeem dat ervoor zorgt dat de benodigde documenten worden afgedrukt.

Positieve ervaringen
Akzo Nobel heeft vanwege de positieve ervaringen met het in Delfzijl gerealiseerde verlaadstation weer voor GTI gekozen. Vooral de integratie met het ERP systeem van SAP is efficiënt en betrouwbaar. Zelfs indien de gegevens vanuit het ERP tijdelijk niet beschikbaar zijn, kan de verlading gewoon doorgang vinden. Later worden de gegevens dan gesynchroniseerd.