VVD


29-11-2007

VVD wil actie tegen misstanden bij energielabel woonhuizen

Vanaf 1 januari 2008 moet elke woning die wordt verkocht voorzien zijn van een energielabel dat aangeeft hoe energiezuinig de woning is.

In de uitzending van het tv-programma Radar van 26 november j.l. werd pijnlijk duidelijk dat het met het toekennen van het energielabel niet goed gesteld is. Zo bleek er een groot tekort te zijn aan energieadviseurs die een label kunnen toekennen, liepen de prijzen uiteen, en bleek aan één huis door drie energieadviseurs drie sterk uiteenlopende labels toegekend te zijn. Ook bleek er uit de uitzending dat de energieadviseurs vaak zelf ook belanghebbende zijn omdat ze de geconstateerde gebreken vaak zelf kunnen oplossen.

VVD-Tweede Kamerlid Helma Neppérus vindt dit onaanvaardbaar: "De snelle invoering ontaardt nu in een halfbakken toestand met enorme administratieve lasten en bijbehorende ergernis. Ik wil de minister verzoeken actie te ondernemen, want anders zal alleen maar ergernis ontstaan in plaats van energiebewustzijn, wat toch het doel is van het energielabel". Neppérus heeft de minister hier vragen over gesteld.

Klik hier om de gestelde vragen te lezen.