Time : 14:58:03
Date : 27 November 2007
Sender Name: FAVV-AFSCA

De Belgische Vereniging voor Eetwaren Controle (ABCA-BVEC) viert tiende verjaardag met Europees congres op donderdag 29 november 2007 in Brussel

De Belgische Vereniging voor de Eetwaren Controle (ABCA-BVEC), met steun van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV), viert op donderdag 29 november 2007 haar tiende verjaardag. Hiervoor organiseren zij een Europees congres met als thema "Een klein land in het hart van het Europees net : slagader van de 27."

Het congres vindt plaats op 29 november 07 van 9 tot 17 uur in zaal Storck van het gebouw van de Federale Overheidsdienst Werkgelegeneheid, Ernest Blérotstraat 1, 1070 Brussel (ingang Zuidstation, kant TGV).

Het programma is toegespitst op twee aspecten:

1.In de voormiddag gaat het over voeding, voedingssupplementen en biologisch voedsel.

2.In de namiddag komen onderwerpen aan bod die betrekking hebben op de officiële controles "van riek tot vork" (o.m. microbiologische analyses).

Naast de vertegenwoordiger van de Minister van Volksgezondheid en de Gedelegeerd bestuurder van het FAVV, Gil Houins, komen ook befaamde wetenschappers en sprekers van het Directoraat-Generaal Sanco van de Europese Commissie aan het woord.

Het volledige programma is beschikbaar op de site www.abca-bvec.be onder activiteiten. Inschrijven (¤ 15) doet men ter plaatse op de dag van het congres.

contactpersoon voor de Nederlandstalige pers: martine.fretin@afsca.be of fax 00.32 10 .439.839