Gemeente Veere


Feestelijke opening woonzorgappartementen Westkapelle

Wethouder Bostelaar opent "de Kreek" op 29 november

Natuurlijk wonen aan de Kreek

De twee appartementsgebouwen De Kreek staan op een bijzondere plek in een natuurlijke omgeving. Een gebouw staat aan de waterkant van de Kreek, het andere gebouw staat aan de Grindweg. Beide markante gebouwen bevatten drie woonlagen met 34 woonzorgappartementen. Dit zijn 10 koop- en 24 huurappartementen. De appartementen zijn bereikbaar met een lift. In beide gebouwen bevindt zich een atrium voor gemeenschappelijk gebruik. WoningStichting Walcheren (WSW) uit Koudekerke is de verhuurder van de huurappartementen.

In De Kreek huisvest de Stichting voor Regionale Zorgverlening (SVRZ) cliënten in twee woongroepen. In totaal bewonen twaalf cliënten deze kleinschalige woonvorm, waarbij elke cliënt een eigen kamer met sanitair heeft. De thuissituatie wordt zoveel mogelijk nagestreefd.

Zorgstroom biedt vanuit een zorgsteunpunt in De Kreek indien gewenst thuiszorg aan de bewoners van de appartementen en aan inwoners van Westkapelle en omstreken. In de andere ruimten van Zorgstroom kunnen senioren uit de gehele omgeving eens per maand aanschuiven voor een gezamenlijke maaltijd en is er elke woensdag dagverzorging. Daarnaast is er twee keer per maand consultatiebureau voor kinderen van nul tot vier jaar en hun ouders.

Betrokken partijen

Bij het totstandkomen van De Kreek in Westkapelle zijn veel partijen betrokken. In een samenwerking tussen WSW, projectontwikkelaar Marsaki uit Goes en de gemeente Veere is het plan ontwikkeld. Architectenbureau Aantjes uit Doorn heeft het plan ontworpen en het is gebouwd door Bouwgroep Peters uit Middelburg.

Zorgspreidingsbeleid in gemeente Veere

In de gemeente Veere is het zorgspreidingsbeleid vastgesteld. De gemeente Veere, WSW, verschillende zorgleveranciers en Marsaki werken hiervoor samen in diverse kernen op Walcheren. De inzet is dat senioren in hun eigen dorp kunnen blijven wonen. Seniorenhuisvesting en zorg komen samen. In of vlakbij de woningen zit een steunpunt van een zorgleverancier.