Provincie Zuid-Holland

provincie zuid holland

Hoeveel werkelijkheid kan de kunst verdragen?

"Werkelijkheid is niet iets, maar wordt continu gemaakt." Dit is het vertrekpunt van Lars Spuybroek, deelnemend kunstenaar aan de manifestatie Echt zien, tijdens het debat op 29 november in het Nai in Rotterdam. Het debat maakt onderdeel uit van de debattenreeks 'N 470: ik ben de weg'. Dit derde debat draagt de titel "Hoeveel werkelijkheid kan de kunst verdragen?"

"Is er kunst zonder werkelijkheid denkbaar" is de wedervraag van Lex ter Braak, directeur fonds voor de Beeldende Kunst, Vormgeving en Bouwkunst. "Kunst zonder werkelijkheid is niet denkbaar. Ik wil nog een stap verder gaan en de cirkel rond maken: geen werkelijkheid zonder kunst." Zij komen tot hun stellingname door de centrale vragen in dit debat: Is het engagement eindelijk terug in de kunst? En zo ja, om wat voor engagement gaat het dan? Hoe maatschappelijk kan of moet kunst zijn?

Naast Lex ter Braak en Lars Spuybroek, nemen ook Jeanne van Heeswijk, beeldend kunstenaar en deelnemend kunstenaar manifestatie Echt zien en Hugo Backx, wethouder kunst en cultuur uit Tilburg deel aan het debat. Bas Heijne zal dit gesprek verder leiden en ook de zaal nadrukkelijk uitnodigen om mee te praten.

Debattenreeks N 470: ik ben de weg
Dit is het derde en laatste openbare debat in de driedelige debatreeks 'N 470: ik ben de weg', onder leiding van columnist Bas Heijne. Het debat is op donderdag 29 november en begint om 20.00 uur (ontvangst vanaf 19.30 uur) in het Nederlands architectuurinstituut (NAi) in Rotterdam.

N 470: ik ben de weg
De debatreeks N 470: ik ben de weg is onderdeel van de door de provincie Zuid-Holland georganiseerde manifestatie Echt Zien, een kunstmanifestatie rondom de N 470. De manifestatie bestaat uit vier kunstprojecten, de debatreeks en een educatief programma. Kunstgebouw verzorgt de conceptontwikkeling en de uitvoering van de manifestatie.

Bron: afdeling Communicatie, telefoon 070 - 441 66 22