Oad reizen

Globe opent reisbureau in nieuw gebouw ROC Aventus Apeldoorn | Donderdag 22 November

Op 1 november zijn ROC Aventus en Globe een reisbureau gestart in het gebouw aan de Laan van de Mensenrechten 500 in Apeldoorn. De officiële opening zal plaatsvinden op donderdag 29 november van 16.00 tot 18.30 uur. In dit reisbureau kunnen deelnemers van de reisopleidingen werkervaring opdoen als reisadviseur. Ze hebben rechtstreeks toegang tot de reserveringssystemen van de grote touroperators en kunnen dus voor deelnemers, medewerkers en consumenten daadwerkelijk reizen samenstellen en boeken. De deelnemers worden hierbij ondersteund door een medewerker van Globe of een docent. Daarnaast wordt een deel van het reisbureau gebruikt als simulatieruimte, zodat deelnemers zich het boeken van reizen en verrichten van back-office werkzaamheden eigen kunnen maken.
Globe mikt met deze unieke samenwerking niet alleen op de duizenden deelnemers en hun directe familie en vrienden, maar tevens op de talentvolle afstudeerders die na het voltooien van hun opleiding meteen aan de slag kunnen bij de snel groeiende reisbureauketen. Op deze manier neemt Globe haar verantwoordelijkheid als marktleider van reisverkoop in Nederland om theorie en praktijk dichter bij elkaar te brengen en een bijdrage te leveren aan het toeristisch onderwijs. Het Globe leer-reisbureau is gevestigd in Hi-street, de centrale binnenstraat van de nieuwe school, direct naast de hoofdingang. De openingstijden zijn: maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.30 uur. Naast de reisbureauwerkzaamheden houden deelnemers zich ook bezig met PR- en reclameactiviteiten om onder andere aanbiedingen onder de aandacht te brengen van de consument.
ROC Aventus en Globe werken al langere tijd samen op een aantal vlakken. Deelnemers van de reisopleidingen lopen stage (Beroepspraktijkvorming) bij reisbureaus en veel afgestudeerden vinden hun nieuwe baan binnen Globe.