Gemeente Boxtel

Inloopbijeenkomst De Scheeken

Inloopbijeenkomst Natte Natuurparel De Scheeken

Donderdag 29 november 2007 presenteren Waterschap De Dommel en zijn partners het ontwerp voor herstel van de Natte Natuurparel De Scheeken. Dit is een belangrijk waterafhankelijk natuurgebied in Brabant. Het ontwerp bevat maatregelen voor verbetering van de natuur en heeft oog voor landschap, cultuurhistorie, recreatie en landbouw.

Bewoners in en rondom De Scheeken zijn welkom op 29 november 2007 tijdens de inloopmiddag tussen 15.30 - 17.30 uur en op de inloopavond tussen 19.30- 21.30 uur in Manege De Rekkendonken aan de Vleutstraat 10 in Liempde.

Wensen en ideeën
---

Op 22 augustus 2007 hebben Waterschap De Dommel, provincie Noord-Brabant, de gemeenten Best, Boxtel en Sint-Oedenrode, ZLTO en Brabants Landschap een informatiemarkt georganiseerd. Op deze avond is met de bewoners van de streek van gedachten gewisseld over wensen en ideeën voor verbetering van de inrichting van De Scheeken. Die wensen en ideeën zijn door de projectpartners zoveel mogelijk meegenomen in het voorontwerp dat zij op 29 november presenteren.

Water, natuur, landschap, cultuurhistorie, recreatie, landbouw
---

Uitgangspunt is het maken van een ontwerp, waarbij naast verbetering van water en natuur, ook ruimte is voor een mooier landschap en behoud van cultuurhistorie. De beleving van het gebied wordt versterkt door wandel-, fiets- en ruiterpaden te verbinden. De maatregelen zijn zo gekozen dat de negatieve invloed van de maatregelen op de omliggende landbouw beperkt blijven. Waar wel effecten optreden, wordt vooraf met de betreffende eigenaren contact opgenomen over de compensatie van schade.

Presentatie ontwerp
---

Tijdens de inloopbijeenkomst kunnen belangstellenden terecht voor een toelichting op het ontwerp, informatie over vervolgstappen en vragen aan de gebiedspartners. Die middag en avond zijn er onder andere grote kaarten aanwezig van het ontwerp, tekeningen en fotoanimaties van het toekomstige landschapsbeeld en informatie over het grondwatermeetnet. Ook kan men inzicht krijgen in regelingen die worden getroffen als mogelijk natschade optreedt.

Begin van de pagina