Simac Techniek NV

26-11-2007
Nationale Domoticadag groot succes voor Simac Zorg

De Nationale Domoticadag, het grootste domotica-event van Nederland, trok dit jaar meer dan 2250 bezoekers en maar liefst 100 leveranciers. Simac Zorg presenteerde hier haar woon- en zorgconcept 'Vicasa, wonen en welzijn' door middel van een live werkende demonstratie. Daarnaast vertegenwoordigde dhr. De Klerk Simac Zorg met een presentatie over ontwikkelingen in de situatie van de moderne oudere en de rol die domotica kan spelen bij het vervullen van hun wensen en behoeften.

In de stand konden de bezoekers het Vicasa-concept echt ervaren. Meerdere schermen werden getoond, waarmee gebruik van het concept door zowel de oudere als door een zorgpost, een mantelzorger en een bezoeker werd gesimuleerd en ook de mogelijkheden van interactie tussen deze betrokkenen.


Meer veiligheid en betrokkenheid
Veel ouderen hebben de behoefte aan goed bereikbare faciliteiten en soms enige ondersteuning, maar ook aan blijvende maatschappelijke betrokkenheid, een gevoel van veiligheid en enige mate van zorg. Maar ze hebben niet altijd zin om hiervoor naar het centrum van een stad of zelfs naar een verzorgingshuis te verhuizen. Woon- en zorgconcept Vicasa kan eraan bijdragen dat ouderen langer veilig en zelfstandig thuis kunnen blijven wonen en toch gebruik kunnen maken van alle faciliteiten die zij belangrijk vinden.

Vicasa is voor iedereen
De vraaggestuurde opzet van het systeem geeft bewoners de keuze uit verschillende functionaliteiten die voor hen op dat moment belangrijk zijn. Zo kunnen zij er bijvoorbeeld voor kiezen om geen beeldverbinding te hebben met een zorgcentrale maar uit veiligheidsoverwegingen wel met de voordeur. Meerdere onderdelen van het concept zijn op deze manier aan te passen aan persoonlijke wensen.

Dit en andere voordelen van de Vicasa-apparatuur werden toegelicht op de domoticadag. Vooral de keuzevrijheid en flexibiliteit van Vicasa spraken de bezoekers erg aan. Hierdoor bleef het gedurende de dag voortdurend druk bij de Simac-stand. Voor meer informatie over de verschillende Vicasa-onderdelen kunt u kijken op www.simac.com/nl/zorg of contact met ons opnemen via telefoonnummer (040) 258 2800 of e-mail: vicasa@simac.nl.

Â