Politie Gelderland-Zuid

Drie gewonden bij verkeersongeval

Ewijk, 26-11-2007 o Maandag omstreeks 12.00 uur reden op de Van Heemstraweg in Ewijk vermoedelijk twee personenauto's frontaal op elkaar. Drie personen raakten, naar het zich liet aanzien, ernstig gewond.

Afdeling Verkeersongevallenanalyse is nog bezig met het onderzoek naar de exacte toedracht van de aanrijding. Maar zover nu bekend zijn twee personenauto's frontaal met elkaar in botsing gekomen. Hulpverlening waaronder meerdere surveillance-eenheden van politie, twee brandweerwagens, drie ambulances en de traumaheli, was erg snel ter plekke.

In de auto die richting Beuningen reed, zat een 23-jarige bestuurder uit Ewijk. De man was niet aanspreekbaar en is door agenten uit zijn auto gehaald voor het verlenen van de noodzakelijke eerste hulp. In de auto die richting Ewijk reed, raakten een 37-jarige bestuurder en een 41-jarige bijrijdster, beiden uit Winssen, gewond. De drie gewonde personen zijn met een ambulance naar het UMC St Radboud overgebracht.

In verband met de hulpverlening en daarna het sporenonderzoek naar de toedracht is de Van Heemstraweg enkele uren afgesloten geweest. De politie heeft enkele getuigenverklaringen opgenomen. (08)