Wat gebeurt er met mijn dieren als ik er niet meer ben?

26/11/2007 14:46


Stichting Landelijke Herplaatsing Huisdieren


Deze vraag werd meerdere malen gesteld door Christa Uitendaal. Christa's vraag werd pijnlijk actueel door haar vroegtijdige dood, zij werd vijfendertig jaar, en zij heeft haar naasten aan het denken gezet. Christa hield van dieren en voor haar dieren is er gelukkig goede verzorging. De bezorgdheid en onzekerheid die uit de vraag voortkomt, is een actueel probleem voor zowel ernstig zieke mensen als voor ouderen en alleenstaanden. Dit was dan ook de aanleiding voor de oprichting van de Stichting Landelijke Herplaatsing Huisdieren (SLHH).

De Stichting heeft als doel om dieren van overleden en zieke mensen te herplaatsen of een tijdelijk gastgezin voor deze dieren te zoeken. Tevens bevorderen zij directe herplaatsing door haar website www.baasjegezocht.nl ter beschikking te stellen als men om een andere reden niet meer voor hun dier kunnen zorgen.

De inzet van de vrijwilligers van SLHH voor dieren van overleden en zieke mensen moet voorkomen dat deze dieren aan hun lot worden overgelaten of ten onrechte bij de dierenarts "inslapen". Het verdriet van de eigenaren kan niet weggenomen worden maar de wetenschap dat er goede verzorging is, zal beslist een goed gevoel geven en een hele zorg minder zijn. De herplaatsing van de betreffende dieren gebeurt op gastgezinbasis. De dieren worden eigendom van de Stichting, wat van belang is wanneer een plaatsing mislukt of door een andere oorzaak opnieuw een passende plaats voor het dier gezocht moet worden. De Stichting neemt immers de taak op zich om te letten op het welzijn en de gezondheid van het dier. Bij herplaatsing wordt periodiek geïnformeerd en jaarlijks vindt een huisbezoek plaats door een medewerker van de SLHH. Ook kunnen de dieren blijvend rekenen op medische en/of andere hulp, waarvoor SLHH indien noodzakelijk de financiële middelen voor haar rekening neemt. Door deze wijze van herplaatsen verwacht de Stichting Landelijke Herplaatsing Huisdieren een grotere groep dierenliefhebbers te bereiken.

Naast de financiële steun van donateurs, zij ontvangen geen subsidie, is SLHH afhankelijk van enthousiaste vrijwilligers. Interessant voor het team van vrijwilligers is dat er voor iedereen passend en vooral zinvol werk is. De activiteiten van vrijwilligers kunnen bestaan uit intakemedewerker, inspecteur, PR-medewerker of tussentijds gastgezin.

Meer informatie over de activiteiten is te vinden op de website van de Stichting: www.slhh.nl of onder telefoonnummer 0297-368389.

http://www.slhh.nl