Gemeente Alkemade


Integrale controles Nieuwe Wetering

26-11-2007

De toezichthouders van Ruimtelijke Ordening, Bouw- en Woningtoezicht, Milieu en Brandveiligheid gaan bedrijven in de dorpskern van Nieuwe Wetering controleren op gebruik en functie. Deze controles vinden plaats in november en december 2007.

De reden dat deze controles worden gehouden is dat er op dit moment gewerkt wordt aan een nieuw bestemmingsplan voor het plangebied Nieuwe Wetering en Nieuwe Wetering Noord. Deze bestemmingsplanherziening bevindt zich in de voorontwerpfase. Eén van de activiteiten die verbonden is aan deze bestemmingsplanherziening, is een inventarisatie van de aanwezige bedrijven door onze toezichthouders van de verschillende disciplines; brandveiligheid, bouwtoezicht, milieu en ruimtelijke ordening. Tijdens deze controles wordt onderzocht of bedrijven voldoen aan de wettelijke verplichtingen (zoals de Wet milieubeheer en bouwverordening), of het gebouw in overeenstemming is met het huidige bestemmingsplan, de bouwkundige staat van het gebouw en of de brandveiligheid in orde is.

De controles vinden in genoemde periode van maandag t/m donderdag tussen 08.30 en 15.30 uur plaats. U kunt, indien gewenst, ook een afspraak maken voor de integrale controle van uw bedrijf. Hiervoor kunt u contact opnemen met de heer Bril van de sectie Ruimtelijke Ordening, tel. (071) 332 72 55.