Ingezonden persbericht


PvdA vraagt bewoners Haarlem-Noord naar wensen voor Noordersportpark

In welke mate maken de bewoners in Haarlem Noord gebruik van het Noordersportpark? Is het park een fijn park om te wandelen of voor de jeugd een goede plek om zich te vermaken? En is het er veilig genoeg? Op zaterdagochtend 1 december enquêteert de PvdA met deze vragen in de buurten rondom het Noordersportpark. Met de uitkomsten van de enquête hoopt de PvdA een beeld te krijgen van hoe de Haarlemmers die in de buurt van het park wonen, het park gebruiken en welke voorzieningen zij nog missen.

De PvdA zet zich al jaren in om de parken in Haarlem te verbeteren. Een goed en toegankelijk park biedt voor de Haarlemmers in de stad veel mogelijkheden. Het is belangrijk, ook in een versteende stad, om voldoende met groen in aanraking te komen. Daarnaast biedt een park de mogelijkheid om te bewegen, spellen te doen en de natuur te leren kennen. Dit college trekt veel extra geld uit om de parken in Haarlem te verbeteren. Het Reinaldapark gaat de komende jaren opgeknapt worden. Ook het Noodersportpark heeft een nieuwe impuls nodig. Bovendien staan door vertrek van het stadion van HFC Haarlem een aantal ontwikkelingen in het park op stapel. Daarom wil de Partij van de Arbeid graag van de bewoners en gebruikers horen hoe zij het park ervaren en wat ze nog missen.

De Partij van de Arbeid besteedt veel aandacht aan persoonlijk contact met inwoners van Haarlem. Maandelijks wordt een andere wijk in Haarlem bezocht, ook juist wanneer het geen campagnetijd is. Aan de hand van wijkgerichte enquêtes en gesprekken wil de PvdA zowel in de gemeenteraad zaken aankaarten die spelen in de wijken, als ook vertellen wat de PvdA zoal doet en bereikt. Op zaterdag 1 december wordt daarom van 11 tot 13 uur komen met verschillende mensen, waaronder raadsleden langs de deuren gegaan.

*** EINDE PERSBERICHT ***



Ingezonden persbericht