BOVAG

26-11-2007
Dealers verzoeken gemeente Nijmegen verkooppunten bio-ethanol te stimuleren

Drie autodealers uit de regio Nijmegen hebben afgelopen vrijdag Rein Boersma, hoofd Bureau Duurzame Ontwikkeling van de gemeente Nijmegen, verzocht tankstationhouders in de omgeving te stimuleren bio-ethanol (E85) te gaan verkopen. Om hun verzoek kracht bij te zetten boden de dealers Boersma een leeg vat bio-ethanol van ruim een meter hoog aan.

De merkdealers verkopen zogenaamde flexifuel autos (Volvo, Ford en Saab) die zowel voor benzine als voor E85 bio-ethanol geschikt zijn. In de wijde omgeving is echter geen tankstation te vinden waar E85 kan worden getankt.

De gemeente Nijmegen heeft onlangs een Raadsvoorstel aangenomen waarin onder andere staat beschreven dat bezitters van innovatieve autos, rijdend op bijvoorbeeld bio-ethanol, milieukortingen op de parkeertarieven krijgen. De dealers onderschrijven de stelling dat schonere autos een belangrijke ontwikkeling zijn in het verbeteren van de luchtkwaliteit en vinden de korting dan ook een goede stap. Inwoners van Nijmegen die voor de korting in aanmerking willen komen, door bijvoorbeeld bio-ethanol te tanken, kunnen echter nog nergens in de regio terecht. Vandaar het verzoek aan Rein Boersma: stimuleer tankstationhouders in de omgeving Nijmegen om bio-ethanol (E85) te gaan verkopen.

Boersma heeft de drie dealers toegezegd het verzoek aan te kaarten bij de verantwoordelijke wethouders (Milieu en Economische zaken) en in januari 2008 terug te koppelen wat daar uit is gekomen.

NDA-secretaris Martin Huisman staat achter de dealers. Ik vind dit een geweldig initiatief. Het is altijd goed om de discussie aan te gaan en voor je belangen op te komen. Het zou mooi zijn als de beloften worden waargemaakt en dit onderwerp binnen afzienbare tijd door de gemeente Nijmegen wordt opgepikt.

Over NDA
De Nederlandse Dealer Associatie (BOVAG - NDA) heeft rond de drieduizend aangesloten officiële merkdealers. De NDA is een van de grootste afdelingen van brancheorganisatie BOVAG. De officiële Nederlandse merkdealers hebben een enorm economisch belang in de Nederlandse samenleving (gemiddelde jaaromzet 26 miljard). De dealerbedrijven bieden werk aan zo'n 42.000 werknemers. De leden van de Nederlandse Dealer Associatie verkopen jaarlijks rond de 500.000 nieuwe auto's.

Bron: Persbericht BOVAG/RAI
Datum: 26-11-2007