Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (26/11)

TILBURG, 26 november 2007

Twee veelplegers aangehouden na auto-inbraak en poging autodiefstal

TILBURG: De politie heeft zondagmiddag op de Oudedijk een 32-jarige Tilburger aangehouden die verdacht wordt van een auto-inbraak op de Hoogtestraat. De inbreker verzette zich bij zijn arrestatie. Hij is een veelpleger en daarom conform het protocol in verzekering gesteld. Vannacht werd nog een 26-jarige veelpleger aangehouden die in de Huijsmansstraat geprobeerd had een auto te stelen.

De agenten kregen zondagmiddag een melding, dat er was ingebroken in een auto op de Hoogtestraat. De melder gaf het signalement door en vertelde ook dat de dader was weggelopen een steegje in, in de richting van de Veestraat. De verbalisanten troffen de verdachte aan op de Oudedijk en hebben hem daar aangehouden. Hij bleek te hebben ingebroken in een Suzuki Vitara. Hij had aan de achterzijde van de softtop (Een softtop is het dak van een cabriolet als deze gemaakt is van ´zacht´ materiaal bijvoorbeeld linnen of stof.) een klip open gemaakt en kon zo middels handreiking het slot van het rechtervoorportier ontgrendelen. De inbreker is in de auto gaan zitten maar weer op de vlucht geslagen toen het alarm afging. De politie onderzoekt nog of de verdachte ook in aanmerking komt voor een andere auto-inbraak. In de directe omgeving werd nog een open gebroken Fiat aangetroffen. In die auto zijn bloedsporen veilig gesteld. De verdachte had bij zijn arrestatie bloed aan een vinger van zijn linkerhand, daarop zat een nog nagenoeg schone pleister.

Vannacht werd ook nog een veelpleger aangehouden ter zake een poging autodiefstal. Het betreft een 26-jarige Tilburger. Ook deze verdachte is in verzekering gesteld.

In de Huijsmanstraat had een bewoner omstreeks 23.55 uur een man betrapt die in zijn auto zat. De 56-jarige bewoner lag op bed toen hij gerommel hoorde. Hij keek naar buiten en zag dat de lampen van zijn auto aanstonden. Hij liep naar buiten en zag een man op de bestuurdersstoel van zijn wagen zitten. De inbreker had kennelijk in de gaten dat hij betrapt was en stapte uit de auto en liep weg in de richting van garageboxen waar hij op een fiets sprong. Hij zag dat de motor van zijn auto aanstond. Hij zag dat het linkervoorportier aan de bovenzijde verbogen was. Ook was de stuurkolom verbogen, verder stak de bedrading van zijn auto onder het stuur uit. Kennelijk had de man die hij net op heterdaad betrapt had, geprobeerd zijn auto te stelen. Agenten hebben vervolgens op basis van het door de aangever verstrekt signalement de verdachte aangehouden.

Ruzie over wasgoed in droger leidt tot bedreiging met mes

TILBURG: Een ruzie tussen twee huisgenoten over vuile handdoeken in de droger is gisteravond in een woning in de wijk t Zand in Tilburg West geëscaleerd waarbij een 36-jarige Tilburger zijn 28-jarige huisgenoot met een mes bedreigd heeft. De verdachte is in verzekering gesteld.

Het 28-jarige slachtoffer verklaarde dat hij in een pand woont met zes andere personen. Gisteravond had hij de droger gevuld had met nat wasgoed, ook van medebewoners. Hij zag echter niet dat er in de machine nog vuile natte handdoeken lagen en zette deze vervolgens aan. Hierover kreeg hij woorden met een 36-jarige medebewoner. Deze man werd zo boos dat hij een mes uit de keukenlade pakte en daarmee volgens de aangever stekende bewegingen maakte in zijn richting. Daarbij roepend Next time Ill kill you. Het slachtoffer schrok daar erg van. Een huisgenoot belde de politie waarna de verdachte er vandoor ging. De politie heeft de agressieve man een uur later met toestemming van de officier van justitie alsnog aangehouden toen hij terugkeerde op zijn kamer. De verdachte gaf de ruzie toe maar ontkende met een mes gedreigd te hebben.

Auto uitgebrand in Tilburg

TILBURG: Vannacht is omstreeks 03.30 uur is op de Lobithstraat een personenauto, merk Opel Astra uitgebrand. De eigenaresse werd wakker van het alarm van de auto. Zij zag dat de kofferbak openstond en dat er vlammen uit de auto kwamen. De brandweer heeft de brand geblust. De oorzaak is onduidelijk. De politie houdt rekening met brandstichting en heeft daarom een aangifte opgenomen en stelt een nader onderzoek in.

Rijder onder invloed aangehouden

TILBURG: De politie heeft vannacht omstreeks 03.15 uur op de Ringbaan Zuid een 39-jarige Rotterdammer betrapt op het rijden onder invloed. De automobilist blies 545 ugl, terwijl max. 220 ugl is toegestaan. De verdachte wenste verder geen verklaring af te leggen.

227 snelheidsovertreders op Baroniebaan in Tilburg

TILBURG: Gisterenmiddag en in de vooravond is op de Baroniebaan een snelheidscontrole gehouden. De snelheid van 2800 passanten werd gecontroleerd. De max. snelheid ter plaatse is 70 km / uur. De hoogst gemeten snelheid was 119 km / uur. Er werden 227 snelheidsovertreders op de bon geslingerd.

Auteur: Willem van Hooijdonk