Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda, maandag 26 november 2007

BREDA, 26 november 2007

Man aangehouden voor mishandeling zus

ETTEN-LEUR: De politie heeft zondagmiddag één aanhouding verricht na een huiselijk geweld incident. Een 22-jarige inwoner van Etten-leur had even daarvoor in het ouderlijke huis in het centrum van Etten-leur, zijn zus mishandeld. De man was onder invloed van alcohol. De zus dient een klacht in bij de politie. De man is na aanhouding inverzekering gesteld.

Man lichtgewond na mishandeling met stok

BREDA: Een 31-jarige inwoner van Breda is zondagmiddag lichtgewond geraakt bij een mishandeling met een stok. De man stond in zijn woning aan de van de Spiegelstraat toen plotseling een bekende van de man binnen kwam lopen. Direct werd de man op zijn hoofd geslagen met een stok, waarna de man er weer vandoor ging. Nadat de politie een buurtonderzoek in de omgeving instelde zagen zij de man lopen op de Talmastraat waarna hij aangehouden kon worden. De verdachte, een 33-jarige inwoner van Breda, is inverzekering gesteld.

Politie houdt tweetal aan na vernieling bus

BREDA: De politie kreeg zondagmiddag een melding van een buschauffeur op lijn 2. In die bus zat een tweetal jeugdigen die het interieur van de bus aan het vernielen was. Op de Oude Vest kon het tweetal uiteindelijk worden aangehouden. Na verhoor zijn zij overgedragen aan hun ouders.

Invordering rijbewijs na rijden onder invloed

BREDA: Bij een routine verkeerscontrole op de Namenstraat werd een 36-jarige inwoner van Breda gecontroleerd. De man bleek teveel gedronken te hebben waarna hij werd meegenomen naar het bureau. Uit de ademtest bleek de man dusdanig veel alcohol gedronken te hebben dat zijn rijbewijs direct moest worden ingevorderd. De officier van justitie beslist of en wanneer de man zijn rijbewijs terug krijgt. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Politie houdt snelheidscontrole

BAARLE-NASSAU: De politie heeft zondagmiddag en avond een snelheidscontrole gehouden op de Alphenseweg. De politie controleerde daar 1201 voertuigen voor overschrijding van de maximum snelheid die daar is gesteld op 80 km per uur. 20 bestuurders reden te hard. Zij kunnen een bekeuring tegemoet zien.

Vrouw van fiets geschopt en berooft

ST WILLEBRORD: Een 36-jarige inwoonster van Sprundel is maandagochtend het slachtoffer geworden van een brutale beroving. De vrouw fietste over de fietsbrug op de Irenestraat de A58 over toen zij plotseling van haar fiets werd geschopt door een van achteren genaderde bromfietser. De bijrijder van deze bromfiets trapte tegen de fiets van het slachtoffer waarna zij op de grond viel. Het slachtoffer kreeg hierna een aantal trappen tegen haar lichaam, waarna zij haar telefoon af moest geven. Na afgifte zijn de bromfietser en bijrijder, gekleed in een zwarte jas met blauwe spijkerbroek, donkere helm en vizier, doorgereden.

De vrouw heeft aangifte gedaan. Een onderzoek zal worden ingesteld.

Politie houdt verlichtingsactie

ETTEN-LEUR: Bij een verlichtingsactie op de Anna van Berchemlaan heeft de politie maandagochtend een 30-tal fietsers gecontroleerd. In totaal had een zestal hun verlichting niet voor elkaar, waarop zij zijn bekeurd.

Auteur: Nicolette Bovenhorst