Politiebond ACP

26 november 2007

Emoties

Categorie: Actueel, Meekijkers

Door: Dominika Gryz

Ja, 20 november was de ACP de eerste die op internet kenbaar maakte wat de stand van zaken was. Dat de minister niet wil bewegen en dus haar eigen visie op alles heeft en houdt.

De uren of dagen erop volgden de overige bonden. Zij brachten ook het slechte nieuws op hun sites, over wat er de 20^ste november was uitgekomen.

Veel reacties op de weblog, met erg veel emoties, wat begrijpelijk is.

De CAO onderhandelingen leven onder ALLE politiemensen.

Studenten, in verschillende leeftijdsklassen die gewoon bij moeten klussen om hun leven draaiende te houden. Die voor DE POLITIE hebben ingeleverd op hun loon, op hun vrije tijd, maar waarom is dan nu de vraag ... nou omdat politieagent(e) zijn, een mooi beroep is. Is dit genoeg om juist die studenten voor een dergelijk miezerig loontje (beter gezegd zakgeld) 3 of 4 jaar en in sommige gevallen langer naar school te laten gaan, willen zij dat wel? Studenten moet je blijven motiveren net als je ervaring. Studenten leren nu en zijn de dienders van de toekomst en je ervaring moet je binnen de organisatie houden om die ervaring over te brengen. Nu nog hopen dat het lukken wil en dat onze minister het ook inziet.

Ook de ervaren collegas op de werkvloer geven de politie een ultimatum. Ik hoor verschillende kreten: als er niets verandert volgend jaar dan ben ik weg of ik ga maar minder werken bij de politie en een baan zoeken die wel meer verdient Begrijpelijk toch? Wij hebben allen een mooi beroep, maar we leveren er veel voor in en lopen ook nog eens gevaar en waarvoor eigenlijk voor een werkgever die niet in ons wil investeren, die ons niet respecteert of waardeert.

Ik merk bij mezelf dat dit alles niet aanstekelijk werkt voor mijn enthousiasme. Zelf betrap ik me ook wel eens op de gedachte wil ik dit wel, is dit genoeg? Dat weet ik dus niet, de tijd zal het leren
---