Koninklijke Nederlandse Schaakbond


Dimitri Reinderman nog altijd eerste in Cultural Village Toernooi

Door een remiseronde is er op de ranglijsgt van het Cultural Village Toernooi in Wijk aan Zee weinig veranderd. Dimitri Reinderman behield zijn eerste plaats, met een half punt voorsprong op de Roemeen Dorian Rogozenko en een vol punt op de Zweed Ralf Akesson. De enige winstpartij kwam op naam van de plaatselijke favoriet Djurre den Heeten, die de Bulgaar Milen Vasilev versloeg.

Het Cultural Village Chess Tournament wordt gespeeld in café De Zon, Voorstraat 54, 1949 BJ Wijk aan Zee, tel: 0251-374203. Er wordt gespeeld tot en met woensdag 28 november. De speeltijden zijn dagelijks van 13.30 uur tot 18.00 uur. Het speeltempo is 100 minuten per persoon per partij, plus 30 seconden per zet. De winnaar van het toernooi plaatst zich voor de C-groep van het Corus Toernooi 2008.
Verslagen en partijen zijn te vinden op www.ssij.nl.
---

Tiviakov ronde verder bij World Cup in Khanty-Masiynsk
Nederlands kampioen Sergei Tiviakov heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van het toernooi om de World-Cup. Hij versloeg Surya Shektar Ganguly uit India met 1½-½. Loek van Wely moet een barrage spelen. Zijn twee partijen tegen Ngoc Truong Son Nguyen uit Vietnam eindigden in remise.

U kunt het toernooi volgen via de toernooisite.
---