Saxion Hogescholen
BR>

ma 26 november 2007

Saxion werkt samen met podotherapeuten

De Academie Gezondheidszorg van Saxion Hogescholen ondertekent een samenwerkingsovereenkomst met een vijftal praktijken voor Podotherapie.

Voetencentrum Nijenhuis in Dalfsen, Podotherapie Segerink in Deventer, Voetencentrum Oosterpoort in Enschede, Wender Podotherapie in Almelo en P.L.T. Products (Podo Lab Twente) in Haaksbergen verklaren zich hiermee bereid de komende vier jaar leerwerkplaatsen voor studenten ter beschikking te stellen.

Een leerwerkplaats is een omgeving waarin studenten, onder supervisie van een podotherapeut, patiënten onderzoeken en behandelen. Studenten kunnen al vanaf het eerste jaar van hun opleiding in een leerwerkplaats aan de slag. Gedurende de opleiding besteden ze gemiddeld een dag per week aan het werken in een leerwerkplaats. Op deze manier kunnen ze zich een goed beeld van het beroep vormen en worden ze marktgericht opgeleid.

De vierjarige hbo-opleiding Podotherapie bestaat sinds zes jaar in Enschede en is recentelijk positief beoordeeld door de NVAO (Nederlands Vlaamse Accreditatie Organisatie). Met name het werken met de leerwerkplaatsen scoorde daarin goed. Vanaf september 2008 is het voor bepaalde professionals in de gezondheidszorg (bijvoorbeeld fysiotherapeuten en podologen) mogelijk de opleiding in korter dan vier jaar af te ronden. Dat kan op basis van erkende reeds verworven competenties.

De komende jaren zijn de beroepsperspectieven voor podotherapeuten gunstig. Er is nog steeds sprake van een tekort aan podotherapeuten, met name in het noordelijk en oostelijk deel van het land.
------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
------------------------------------------