KNHS


RaboSport.tv wint SponsorRing 2007
25 november 2007
sponsorring2

RaboSport.tv, het eigen tv-kanaal van Rabobank (op internet) heeft de SponsorRing 2007 in de categorie Innovatie gewonnen. De Ring is dé vakprijs van de sponsorbranche, uitgereikt aan sponsorprojecten die zich duidelijk onderscheiden. RaboSport.tv biedt regelmatig videoreportages van de sporten die Rabobank ondersteunt: wielrennen, hockey en paardensport.

Naast RaboSport.tv was Rabobank ook genomineerd met de creditcard met klimaatbijdrage (categorie Maatschappij, samen met WNF) en hockeysponsoring (Sport). Deze sponsorprojecten vielen niet in de prijzen.
RaboSport.tv is kort voor de start van de Tour de France gelanceerd. Op het tv-kanaal op internet draait het niet om de uitslagen en overwinningen, maar om de achtergronden en persoonlijke commentaren van de sporters. In de zomer zijn de filmpjes ruim een miljoen keer bekeken.
Als sponsor heeft Rabobank de mogelijkheid om dicht op de huid van de sporters te filmen. Dat levert unieke beelden op. Zo hield Michael Boogerd tijdens de Tour de France een video-dagboek bij over zijn laatste Ronde van Frankrijk. De beelden brengen niet alleen de sporters en hun inspanningen dicht bij de mensen, maar laat ook de betrokkenheid van de sponsor bij de sport en de sporters op een natuurlijke manier zien. Door de beelden op internet aan te bieden ontstaat een community rond de gesponsorde sporten, waardoor het voor de bank mogelijk is te communiceren met de doelgroep. Bovendien kan Rabobank door RaboSport.tv onafhankelijk van andere media haar sponsorprojecten onder de aandacht brengen.
Innovatie
RaboSport nam het in de strijd om de SponsorRing in de categorie Innovatie op tegen de Ben & Jerry's Climate Change College, Grolsch LLowlog en KPN International Filmfestival Rotterdam. Eerder won Rabobank de Oeuvreprijs (2001, 2005) en SponsorRingen in de categorieën Kunst (Van Gogh Museumbus 2005) en Cultuur en Entertainment (Floriade 2002).
De SponsorRingen zijn een initiatief van de oud-sectie Sponsoring van de GVR Centrum voor Marketingcommunicatie, de werkgroep sponsoring van de VEA en het vlakblad Sponsor Magazine.
http://www.rabosport.tv
http://www.sponsorring.nl