Gemeente Soest

Snelheidsovertredingen flink gedaald

Datum: 26/11/2007

Minder snelheidsovertredingen ring Klaarwater

De intensieve verkeerscontroles op de ring Klaarwater hebben effect. Na een tussentijdse meting blijkt dat het aantal snelheidsovertredingen flink is gedaald. Vanaf begin september tot en met half oktober dit jaar zijn enkele duizenden passanten gecontroleerd op hun snelheid. Het overtredingenpercentage kwam uit op bijna 13%. Ter vergelijking: in de eerste week dat gecontroleerd werd, lag dit percentage nog op 26%. De komende weken zal de politie vooral haar aandacht richten op de Johannes Poststraat.

Resultaten enquête

Naast controles en tussentijdse metingen bestaat het handhavingsproject uit een enquête onder bewoners. Bewoners van de ring Klaarwater hebben middels deze enquête aangegeven hoe zij de verkeersveiligheid in hun straat ervaren. Na afloop van de handhavingsperiode wordt deze enquête herhaald. Daaruit zal moeten blijken of het gevoel van veiligheid in de wijk verbeterd is.

Handhavingsproject

Sinds september van dit jaar voert de politie intensieve verkeerscontroles uit op de ring Klaarwater. De Verkeerspolitie handhaaft hier tot februari 2008 actief op de naleving van met name de snelheidslimiet van 30 km/u. Ook krijgen weggebruikers informatie over het hoe en waarom van de actie.

Met deze actie willen gemeente en politie het weggedrag van verkeersdeelnemers verbeteren en de gevoelens van verkeersonveiligheid bij omwonenden verminderen. De actie is een samenwerking tussen de gemeente Soest, de Verkeerspolitie Utrecht en het openbaar ministerie.

.