Gemeente Son en Breugel


Nieuwe Apv Son en Breugel

Minder en makkelijkere regels.

---

Het college van burgemeester en wethouders stemt in met een nieuwe Algemene plaatselijke verordening (Apv). In de Apv staan regels die betrekking hebben op o.a. de openbare orde en veiligheid. De gemeente streeft naar meer eenvoudige, duidelijke en toegankelijke regelgeving én deregulering. Dit met het doel om de administratieve lasten voor inwoners en bedrijven terug te dringen.

Om tot administratieve lastenverlichting te komen stelt het college o.a. voor om de vergunningsplicht voor kleine evenementen en uitritten te vervangen in een melding. Hiernaast wordt de vergunningsplicht voor voorwerpen op of aan de weg vervangen in een vrijstelling. Verder worden een aantal vergunningen afgeschaft, bijvoorbeeld de vergunningsplicht voor alarm-installaties en dienstverlening. Bovendien worden alle vergunningen op grond van de nieuwe Apv in principe voor onbe-paalde tijd verleend.

De Apv bevat ook nieuwe regels zodat de politie hinderlijk gedrag kan aanpakken. Zo is het bijvoorbeeld niet toegestaan om zonder redelijk doel bij een pinautomaat te staan, op de openbare weg te slapen of inbrekerswerktuigen bij zich te hebben. Deze regels zijn op verzoek van de politie en de winkeliersverenigingen toegevoegd.

Het Apv voorstel van de gemeente Son en Breugel is gebaseerd op een model van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Het nieuwe voorstel treedt in de plaats van de nu geldende Apv 2006.

De nieuwe Apv treedt in werking op 1 januari 2008, na instemming van de gemeenteraad in december. De nieuwe Apv is vanaf volgende week dinsdag in te zien via de website