Gemeente Son en Breugel


Afvalcontainers in centrum

Er komen in 2008 ondergrondse afvalcontainers met toegangscontrole op het 17 septemberplein voor de drie aanliggende appartementencomplexen.
---

Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met de aanschaf en plaatsing van ondergrondse en bovengrondse verzamelcontainers voor huishoudelijk afval voor het centrumgebied van Son en Breugel.

Er komen in 2008 ondergrondse afvalcontainers met toegangscontrole op het 17 septemberplein voor de drie aanliggende appartementencomplexen. Er komt een ondergrondse voorziening met toegangscontrole op het Raadhuisplein en een bovengrondse container voor de woningen in het winkelgebied Airbornestraat, Raadhuisplein en Nieuwstraat. Er komen on-dergrondse voorzieningen voor de bewoners van de appartementen aan de Duinlaan. Ook komt er een bovengrondse voorziening voor het appartementencomplex aan de Vijverlaan.

In 2007 is in Son en Breugel overgestapt van vuilniszak naar grijze afvalcontainers. Voor een aantal woningen/appartementen in het centrum bleek het gebruik van de container niet mogelijk. De ruimte in de appartementen ontbreekt de container te kunnen plaatsen. Voor deze locaties heeft de gemeente, in overleg met verenigingen van eigenaren of bewoners, gezocht naar oplossingen op maat.

Geen zakken meer
Uiteindelijk is het de bedoeling dat alle afvalzakken uit het straatbeeld van Son en Breugel verdwijnen en dat alle inwoners een adequate voorziening hebben om de (rest) afvalstoffen aan te bieden aan de inzamelaar. Omdat in de huidige situatie het huishoudelijk afval nog steeds met de huisvuilzak wordt ingezameld is er op dit moment nog steeds de mogelijkheid tot bijplaatsing door derden. De winkeliers die afvalstoffenheffing betalen, krijgen de mogelijkheid tot toegang van de verzamelcontainers. De andere winkeliers die geen afvalstoffenheffing betalen zullen zelf een afspraak moeten maken met een afvalverzamelaar.

De betrokken bewoners en winkeliers worden te zijner tijd geïnformeerd.