Gemeente Winschoten


Delegatie uit Srebrenica bezoekt Winschoten

Van 25 tot en met 30 november brengt een delegatie uit Srebrenica een werkbezoek aan Winschoten. Deze delegatie bestaat uit vier jonge mensen die zich bezig houden met jeugd en jeugdbeleid in Srebrenica. Tijdens het bezoek zullen zij zich laten informeren over het jeugdbeleid in Winschoten en over hoe jongeren hier leven. Verder zal besproken worden op welke manier Winschoten ondersteuning kan bieden aan de jeugd in Srebrenica.

Programma

De delegatie uit Srebrenica zal onder andere een bezoek brengen aan Nightcity, de bibliotheek, jongerencentrum 't Spoor in Winschoten en Simplon in Groningen.

Protocol

Winschoten onderhoudt sinds enkele jaren contacten met de stad Srebrenica in Bosnië-Herzegowina. Dit doet de gemeente Winschoten samen met de Gelderse gemeente Heumen. In 2006 is een meerjarenprogramma (protocol) opgesteld waarin staat op welke gebieden Srebrenica de komende tijd zal worden ondersteund. Eén van de gebieden is het jeugdbeleid. Het protocol werd door de burgemeester van Srebrenica, Heumen en Winschoten op 13 juli 2006 in Srebrenica ondertekend. In februari 2006 heeft de gemeente Winschoten een bezoek gebracht aan Srebrenica samen met de gemeente Heumen en het IKV, om een bijdrage te leveren aan het ontwikkelen van het jeugdbeleid. In april 2006 is door een aantal jongeren en de loco-burgemeester een tegenbezoek gebracht aan Nederland.

Leden van de delegatie uit Srebrenica

Dhr. Emir Bektik, medewerker jeugdbeleid (27 jaar).

Mevr. Nermina Dautbasic, medewerker van de gemeente en coördinator van het project 'jeugdbeleid op het lokaal niveau", betreft sport, cultuur en vrije tijd (25 jaar).

Mevr. Dana Celik, activiste van de jeugdraad (17 jaar).

Dhr. Mladen Kojic, activist van de jeugdraad (22 jaar).

Winschoten, 22 november 2007

Voor nadere informatie kunt u zich wenden tot:

Gemeente Winschoten

Bureau Communicatie en Voorlichting

Mw. Jenny Jonkman, tel.: 0597-481204