Dienstenbond CNV

Nieuws

26 november 2007

Zorg over werkgelegenheid bij overname Hagemeyer

CNV Dienstenbond wil op korte termijn in gesprek komen met Hagemeyer om meer duidelijkheid te krijgen over de gevolgen van de overname door Rexel.

Hoewel het op dit moment nog niet duidelijk is wat de consequenties wereldwijd en meer specifiek in Nederland zullen zijn van de overname van Hagemeyer door het Franse Rexel is er wel degelijk reden tot zorg over de werkgelegenheid. Martijn den Heijer, bestuurder van CNV Dienstenbond: Vaak zie je bij dergelijke overnames dat er activiteiten in elkaar worden geschoven en er gesneden wordt in de overhead. Daardoor verdwijnen er dan arbeidsplaatsen.

De inzet van CNV Dienstenbond zal daarbij zijn om gedwongen ontslagen te voorkomen en eventueel verlies aan arbeidsplaatsen via natuurlijk verloop op te vangen. Martijn den Heijer: Maar eerst is nu helderheid nodig naar het personeel. Zij moeten zo snel mogelijk weten wat een en ander voor hen betekent.

Hagemeyer is de op twee na grootste distributeur van elektronische materialen. De overname betekent in de praktijk een opsplitsing van het concern tussen de nummer één op dit gebied Rexel en de nummer twee Sonepar. Sonepar koopt van Rexel een aantal activiteiten van Hagemeyer , waaronder enkele onderdelen van het bedrijf in Europa. Den Heijer: Jammer, want daarmee verdwijnt de merknaam Hagemeyer .