Ingezonden persbericht


Nieuws op www.wijninfo.nl

Klasse wijnen uit Piëmonte

Op maandagmiddag 26 november aanstaande ontvangt The Wine & Food Association het Consorzio di Tutela Barolo
Barbaresco Alba Langhe e Roero in de St. Olofskapel van het NH Barbizon Palace in Amsterdam. Verschillende leden zullen hun beste wijnen presenteren aan Nederlandse restaurantprofessionals, vertegenwoordigers van de pers en wijnimport.

The Wine & Food Association zet hiermee haar traditie voort om onbekende of ondergewaardeerde wijnlanden en -streken die aandacht te geven die ze verdienen. Naar onze mening hoort Piëmonte immers thuis in de categorie Haut-Médoc, Côte D'Or, Napa Valley, Priorato en Apalta; wijngebieden met de mooiste terroirs ter wereld.

Aanwezige producenten zijn op dit moment Michele Chiarlo, Cavallotto Fratelli, Rocca Albino, Fontanafredda, Giacomo Ascheri, Cantina del Pino, Castello di Neive, Gemma, Grimaldi Luigino, Negro Angelo & Figli, Podere Ruggeri Corsini, Reverdito Michele, Scarzello, Abbona di Abbona Marziano, Cascina Mucci di Bion Alexander, Le Strette, Negretti en Rocche Costamagna.

Daarnaast stellen wij u als gespecialiseerde importeur in de gelegenheid om ook uw wijnen uit Piëmonte te presenteren voor het professionele publiek. Hiermee wil The Wine & Food Association een volledig beeld schetsen van de grandeur van deze streek en de kwaliteit en diversiteit van haar wijnen die in Nederland verkrijgbaar zijn.
Het is bovendien belangrijk een platform te creëren waar professionals hun interesse, expertise en handel kunnen presenteren en delen.

Voor het Consorzio di Tutela Barolo Barbaresco Alba Langhe e Roero verzorgt The Wine & Food Association een aantal proeverijen, o.a. voor de pers en het Nederlands Gilde van Sommeliers. Ook een gastronomische omlijsting zal niet ontbreken. Met verschillende gerenommeerde chefs wordt overlegd op welke wijze de wijnen culinair kunnen worden begeleid. Tevens worden de prijzen van de Amsterdamse Huiswijncompetitie uitgereikt.

Met dit programma rekenen wij zoals het verleden weer op grote animo van professionele bezoekers. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om kennis te maken met producenten die nog geen zaken doen in Nederland. Zoals gebruikelijk is aan het eind van de middag ook tijd ingeruimd voor de ontvangst van een beperkte groep particulieren: op uitnodiging van de aanwezige producenten en van u als deelnemende importeur krijgen zij toegang tot dit Piëmontese evenement.

The Wine & Food Association stelt haar relaties in de gelegenheid om een tafel te huren tegen een sterk gereduceerd tarief ad ¤ 275,00 exclusief BTW. VGC-leden hebben recht op een korting van 10%.

Graag vernemen wij van u of u gebruik wilt maken om aanwezig te zijn op maandag 26 november aanstaande. Voor aanmeldingen kunt u zich direct wenden tot Fred Nijhuis via 06-411 65 702 en een bevestiging sturen naar

info@thewinesite.nl In verband met
de reserveringen en ruimten, verzoeken wij u spoedig te reserveren, bij voorkeur voor 15 november.

Met vriendelijke groet,
The Wine & Food Association

Fred Nijhuis

LET OP: Voor het insturen van wijnen en post hebben wij een nieuw adres:
The Wine & Food Association | Winkeldijk 12 A | 1391 HL Abcoude

(afslag 3: Abcoude, richting Vinkeveense Plassen aanhouden) G 06 - 5242 1130 | T 020 - 625 12 98 | F 020 -
624 50 28 | @
info@thewinesite.nl | I
href="http://www.thewinesite.nl/"
http://www.thewinesite.nl/

> A2 afslag Abcoude (afslag 3, vanuit Utrecht gaat u na de afslag over de A2 heen).
> Richting Vinkeveense Plassen aanhouden (weg parallel aan de A2).
> Na 700 meter rechtsaf Winkeldijk
bereikt.

The Wine & Food Association is uitgever van
GaultMillau|Proefschrift Restaurant- en Hotel Jaargids Nederland, het
wijntijdschrift Proefschrift - Wine & Food
Professional, De ProefKrant en het
magazine PROEFschrift Jaargids WIJN
(i.s.m. uitgeverij Inmerc). Daarnaast is de organisatie verantwoordelijk voor de jaarlijkse productie van Wine Professional in de Amsterdam RAI. Dit is de meest
toonaangevende vakbeurs op het gebied van kwaliteitswijnen & fine food in de Benelux. Tevens is The Wine & Food Association organisator van diverse toonaangevende competities, (regionale) evenementen, proeverijen en bijeenkomsten, al dan niet in samenwerking met buitenlandse producenten of in opdracht/ uitnodiging van het (inter)nationale bedrijfsleven.