RVD / Kon. Huis nr. 248: Prins van Oranje - Benefietconcert Simavi

RIJKSVOORLICHTINGSDIENST
Persbericht

PRINS VAN ORANJE AANWEZIG BIJ BENEFIETCONCERT SIMAVI

Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje woont maandagavond 26 november in het Zaantheater te Zaandam het benefietconcert bij dat wordt gehouden ten behoeve van het Hoge Nood Fonds van Simavi. Met dit concert wordt de Nederlandse bijdrage aan het International Year of Sanitation 2008 van de Verenigde Naties ingeluid. De Prins van Oranje geeft het startsein met een toespraak uit hoofde van zijn functie als voorzitter van de VN Adviseursgroep voor Water en Sanitaire Voorzieningen.

De opbrengst van de avond gaat naar het Hoge Nood Fonds van Simavi. Dankzij dit fonds worden toiletblokken in scholen in Afrika en Azië geplaatst. Als er geen water op de scholen is, worden wateropvangtanks of waterpompen neergezet. Daarnaast worden op scholen kinderen getraind voorlichting te geven over het belang van hygiëne en deze kennis door te geven aan familie en vrienden.

De Verenigde Naties willen in 2008 speciale aandacht geven aan sanitaire voorzieningen omdat nog steeds veertig procent van de wereldbevolking (2,6 miljard mensen) gebrek heeft aan sanitaire voorzieningen, zoals een toilet, schoon drinkwater en persoonlijke hygiëne. Hierdoor komen de gezondheid, de waardigheid en de ontwikkeling van de mens in het geding. Dagelijks sterven meer dan 5000 kinderen aan diarree door gebrek aan zulke elementaire sanitaire voorzieningen. Vrouwen en kinderen kunnen vaak niet werken of naar school omdat er geen toilet is. Of, omdat ze uren moeten lopen om schoon drinkwater te halen.

Diverse Nederlandse organisaties en instellingen, waaronder Simavi, het Netherlands Water Partnership en een aantal ministeries zetten zich volgend jaar in voor het International Year of Sanitation.

Noot aan redacties

Accreditatie (uiterlijk vrijdag 23 november, 12.00 uur) :

Rijksvoorlichtingsdienst, afdeling Pers & Protocol, rvd.pers@minaz.nl onder vermelding van naam, adres en telefoonnummer.

Zie ook www.koninklijkhuis.nl

Voor meer informatie over het benefietconcert: Simavi, afd. Communicatie & fondsenwerving, Sandra van Willigen, tel. 023 553 03 80, e-mail: sandra.vanderwilligen@simavi.org

Zie ook: www.simavi.org

31 oktober 2007 / 16.45 uur / nr. 248

Categorieën: Overig

Bron: Ministerie van Algemene Zaken