Mojo Concerts

24-8-2007

Ryan Adams begint aan schone lei in Amsterdam

Verslaafd aan alcohol en drugs, een grillig, explosief karakter op het podium: in zijn korte carrière heeft Ryan Adams veel voor zijn kiezen gehad. Maar ook voor de alt country frontman gloorde er aan het einde van de tunnel het licht: Adams nieuwste album Easy Tiger dat onlangs uitkwam kon rekenen op een zeer warm onthaal door pers en publiek. Het lijkt erop dat de zanger een streep wil zetten onder zijn verleden en met volle moed aan een schone lei wil beginnen.

Hij ontdeed country van het stoffige imago en stond enkele jaren geleden aan de wieg van de Americana beweging: Adams gaf het genre een nieuwe impuls met de introductie van frisse rock- en folkinvloeden en dat ging allemaal gepaard met een flinke dosis attitude. Zijn eerste schreden in de muziekbusiness zette hij samen met de band Whiskeytown, maar vanaf het moment dat hij het solopad verkoos, ging het hem voor de wind. De eerste signalen zijn positief: nu hij samen op tournee is met de band The Cardinals lijkt Adams weer vat te hebben op zijn leven.

Maandag 26 november 2007
Rai - Amsterdam
Entree: ¤ 36,-/¤ 33,-/¤ 30,- (exclusief servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur

Kaartverkoop begint zaterdag 25 augustus om 10.00 uur via de grotere postkantoren, de grotere Free Record shops, VVV's en GWK's, 0900 300 1250 (45 cpm), AUB Ticketshop en de bekende voorverkoopadressen. Of bestel online kaarten hier.