Politie Kennemerland

Nieuwsberichten 26 november 2007

Regio Kennemerland, 26-11-2007

Dollemansrit eindigt in aanhouding

District IJmond, 24 november - Politiemensen zagen zaterdagavond in Alkmaar een 32-jarige man uit die plaats in een auto rijden. De agenten wisten dat de man niet beschikt over een rijbewijs en daarvoor al meerdere malen was bekeurd. De agenten gaven de man een stopteken maar hij negeerde dit en ging er vandoor. Hij reed met zeer hoge snelheid over de A9 richting Haarlem. De agenten zagen ter hoogte van Uitgeest van een verdere achtervolging af vanwege de verkeersveiligheid. Een hondengeleider van de politie Kennemerland zag de verdachte bij toeval in de gemeente Wormer rijden. Hij ging achter de verdachte aan die opnieuw vluchtte en onaanvaardbare risico's nam. Hij reed in Krommenie op voetgangers in die slechts door weg te springen een aanrijding konden voorkomen. Op een industrieterrein bij Zuid Wormerveer reed de verdachte zich klem. Hierbij ontstond een kleine botsing tussen zijn auto en die van de politie. De verdachte rende weg waarna de hondengeleider zijn diensthond inzette. Deze beet de man in zijn kuit waarna hij kon worden aangehouden en ingesloten. Wegens een mogelijk gebruik van verdovende middelen is er bloed van hem afgenomen. De verdachte is na verhoor in de loop van de middag heengezonden. De politie stelt een nader onderzoek in naar de door hem gemaakt overtredingen en op welke wijze hij andere weggebruikers in gevaar heeft gebracht. Mensen die zich uit de voeten hebben moeten maken voor de man, of schade hebben bekomen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Alkmaar, tel. 0900-8844.

Vrouw beroofd

BEVERWIJK, 23 november - Een 26-jarige vrouw uit Beverwijk is vrijdagavond rond 21.15 uur op de Bullerlaan beroofd van haar tas. De vrouw reed op haar fiets en werd vanaf de Breestraat gevolgd door een jonge man op een fiets. In de Bullerlaan rukte hij haar tas uit haar fietstas en ging er met de tas vandoor. De vrouw heeft een ongeveer 16-jarige jongen die langsreed nog gevraagd achter de rover aan te gaan. De jongen deed dit maar raakte de verdachte kwijt. De verdachte is een man van ongeveer 18-20 jaar oud met lang donkerblond haar en een donkere jas. Hij droeg zeer opvallende oranje unoxhandschoenen en reed op een damesfiets met achter op een opvallend grijs kinderzitje. De politie is op zoek naar de verdachten en naar mogelijke getuigen of mensen die aan de hand van het signalement de verdachte herkennen. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie Beverwijk, tel. 0900-8844.

Scholierenacties in Kennemerland

REGIO, 26 november - In de regio hebben scholieren op diverse plaatsen actie gevoerd. In Haarlem, Hoofddorp en IJmuiden gingen honderden jongelui de straat op om te protesteren tegen de 1040 urennorm. Rond 13.00 uur stonden ongeveer 800 scholieren op de Grote Markt in Haarlem. Ongeveer 50 politiemensen hebben toegezien op een ordelijk verloop van de acties. Er zijn twaalf scholieren aangehouden: acht in Haarlem voor het gooien van eieren en stenen, mishandeling, vernieling en baldadigheid, drie in IJmuiden voor verkeersgevaarlijk rijgedrag met een bromfiets en belediging en één in Hoofddorp voor het gooien van eieren.

Zakkenrolster aangehouden

BEVERWIJK, 25 november - Een medewerker van de beveiliging van de Bazaar heeft zondagmiddag een 47-jarige vrouw uit Bulgarije aangehouden voor zakkenrollerij. De man zag dat de vrouw haar hand in de zak van een voorbijganger stak en heeft haar direct aangehouden. De verdachte is overgedragen aan de politie en meegenomen naar het bureau. Daar is ze met behulp van een tolk gehoord. Ze vertelde dat ze net in Nederland was, ook direct weer terug ging naar Bulgarije en ontkende in alle toonaarden op dievenpad te zijn. De vrouw is na het verhoor heengezonden.

Jongen beroofd van bromfiets

HAARLEM, 25 november - Een 17-jarige jongen uit Heemstede is zondagavond rond 21.15 uur op het Houtplein beroofd van zijn bromfiets. De jongen had zijn bromfiets gestald bij de bloemenstal die er staat. Toen hij ermee wilde wegrijden werd hij door twee jonge mannen met kracht tegen de grond geduwd en ging het duo er met zijn bromfiets vandoor in de richting van het Frederikspark. De politie stelt een onderzoek in en is op zoek naar de verdachten en naar mogelijke getuigen van de beroving. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie Haarlem, tel. 0900-8844.

Vandalen aangehouden

BEVERWIJK, 25 november - Een bewoner van de Jean-Louis Pisuisselaan betrapte rond 15.00 uur twee jongens die bezig waren met het met verf bekladden van zijn auto. Hij heeft de heren aangehouden en overgedragen aan de politie. Het waren Beverwijkers van 12 en 13 jaar. Uit een ingesteld onderzoek bleek dat ze nog zes auto's had besmeurd. De benadeelden hebben inmiddels bijna allemaal aangifte gedaan. Tegen de verdachten is proces-verbaal opgemaakt. Verder draaien ze op voor de schade.

Geweldplegers aangehouden

HAARLEM, 25 november - De politie heeft zondagmiddag drie mannen aangehouden voor openlijke geweldpleging. De mannen hadden rond 16.00 uur tegen de voordeur van een woning in de Pieter Maritzstraat geürineerd. Toen ze daarop werden aangesproken door de boze bewoners ontstond er ruzie en sloegen de mannen in op de bewoner. De verdachten hebben zich even later gemeld bij de politie. Ze zijn aangehouden en ingesloten. Het gaat om Haarlemmers van 16, 20 en 24 jaar. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.