Gemeente Graafstroom


Rustig protest van scholieren in Graafstroom

GRAAFSTROOM - In tegenstelling tot elders verliep de protestdemonstratie van de leerlingen van het Ottolandse Wellantcollege op maandag 26 november bij het gemeentehuis van Graafstroom te Bleskensgraaf heel rustig en gemoedelijk.

Zon 200 leerlingen kwamen rond het middaguur bijeen voor het gemeentehuis. Burgemeester Dirk van der Borg sprak de jongelui toe en ontving een delegatie van drie personen (Bodine Boer uit 2i, Romy de Jager uit 2g en Bart van der Steen uit 4f) in de raadzaal.

Ook de Ottolandse scholieren vrezen een uitbreiding van de urennorm. De langste schooldag in Ottoland bestaat uit negen lesuren van drie kwartier en gevreesd wordt voor uitbreiding met een tiende lesuur.

Doordat het Ottolandse Wellantcollege een streekschool is, komen veel leerlingen op de fiets uit omliggende gemeenten. Een tiende lesuur zou betekenen dat de terugreis naar huis in het donker plaatsvindt over veelal onverlichte landbouwwegen.

De leerlingen vrezen terecht op de verkeerssnelheid op deze wegen en verwijzen daarbij naar het ongeluk zon twee maanden geleden in Arkel.

Burgemeester Van der Borg zegde de jongeluid toe de angst voor het tiende lesuur te bespreken met de schooldirectie.

Bart van der Steen vroeg zijn medescholieren na dit geslaagde gesprek met de burgemeester weer rustig naar school terug te keren.