Transavia

Vroege sneeuwval in Oostenrijkse wintersportgebieden: transavia.com start eerder met wintersportvluchten

Schiphol, 26-11-2007 Als gevolg van de vroege inval van sneeuw in een aantal Oostenrijkse wintersportgebieden heeft de grootste low-cost maatschappij van Nederland, transavia.com, besloten een week eerder te starten met de vluchten naar Innsbrück. De eerste vlucht naar Innsbrück vertrekt al op 15 december a.s. vanaf Rotterdam Airport. In een aantal populaire skigebieden in de omgeving van Innsbrück zoals Gerlos, Mayerhofen, Kitzbühl, St.Anton, Sölden en Hintertux is al meer dan een meter sneeuw gevallen. Veel wintersportgebieden hebben daarom besloten de liften dit jaar eerder te openen. Op dit moment zijn de skihellingen rond Sölden en Hintertux al open en sneeuwzeker.

"Uit vragen en reacties van klanten maken we op dat er vanwege de prachtige sneeuw veel belangstelling is om al eerder dan vorig jaar te gaan skiën of langlaufen. Vooral ook omdat het in deze tijd van het jaar nog relatief rustig is op de pistes. We willen hierop natuurlijk inspelen.", zegt Norbert Zoet, Vice-president Business to Consumer bij transavia.com.

Deze winter zet transavia.com stevig in op wintersportaanbod. Vanaf 20 december 2007 wordt Innsbrück met tien frequenties per week aangeboden: zes keer per week vanaf Rotterdam en vier keer week vanaf Amsterdam. Salzburg en Grenoble worden dit jaar vanaf Rotterdam aangeboden met vier frequenties per week. Ook Genève kent vier wekelijkse frequenties.

Naast deze winterbestemmingen heeft transavia.com een aantal andere bekende bestemmingen die zich lenen als aanvliegroute voor een skivakantie: Milaan Bergamo, Verona en Treviso voor de Italiaanse Alpen en de Dolomieten. Pau en Girona als toegangspoort naar de Pyreneeën, Nice met een goede verbinding naar de Zuid-Franse Alpen en Malaga voor de liefhebbers van skigebieden in de Sierra Nevada.

Voor informatie:
Petra L.M. van der Peijl
Hoofd Corporate Communications
transavia.com
Tel.: 020 - 604 6202 (tijdens kantooruren)