Politie Twente

Persberichten Politie Twente maandag 26 november 2007

Vervelende klant bijt barman en vernielt ruit

Enschede

Een 25-jarige man uit Enschede werd zondag 25 november aangehouden, omdat hij bij een horecagelegenheid aan de Oude Markt in Enschede een medewerker gebeten had en een ruit vernielde.

Op zondag 25 november werd omstreeks 23.00 uur gemeld dat horecapersoneel op de Oude Markt in Enschede een man in bedwang hield. De man had even daarvoor voor overlast gezorgd in een horecagelegenheid aan de Oude Markt. Het café was die avond gereserveerd voor een besloten feest. De man, de niet tot de genodigden behoorde, wilde toch het café in. Het verzoek om het pand te verlaten weigerde hij. Terwijl het personeel de man trachtte te verwijderen, beet de man een van de café medewerkers in zijn schouder. Eenmaal buiten bleek de woede van de man over zijn verwijdering uit de zaak nog niet bekoeld. De man vernielde de ruit van de toegangsdeur van het café.

Na de vernieling vluchtte de man over het terras van het café. Hij kwam tijdens zijn vlucht echter ten val, waardoor het personeel van het café hem in bedwang konden houden. Zij droegen de man over aan de politie.

De man, een 25-jarige Enschedeër, werd door de politie aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en voor verhoor opgesloten. (07-152859)

Fietsendief loopt tegen de lamp

Hengelo

Een 50-jarige man uit Hengelo werd zondag 25 november aangehouden, omdat hij betrapt werd terwijl hij op het Straatsburg in Hengelo een tweetal fietsen vervoerde die van diefstal afkomstig waren.

Op zondag 25 november zag een politieagent in burger omstreeks 22.00 uur een man op een damesfiets rijden op het Straatsburg in Hengelo. De man had een extra herenfiets aan de hand. De agent betwijfelde of de fietsen wel eigendom waren van de man en sprak hem aan. De man weigerde te vertellen hoe hij aan de rijwielen kwam. Hierop belde de agent met collega's die ter plaatse kwamen.

Na onderzoek bleek dat de beide fietsen van diefstal afkomstig waren. De damesfiets was op maandag 11 september 2006 gestolen op de Hertmebrink in Enschede. De herenfiets was op vrijdag 21 september j.l. weggenomen aan de Hallenweg, eveneens in Enschede.

De man, een 50-jarige Enschedeër, werd door de politie aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en voor verhoor ingesloten. (07-152852)

Man dreigt met stanleymes

Enschede

Een 37-jarige man uit Enschede werd in de vroege ochtend van zondag 25 november aangehouden, omdat hij bij een horecagelegenheid aan de Stadsgravenstaat in Enschede mensen bedreigde met een stanleymes.

In de nacht van zaterdag 24 op zondag 25 november werden surveillerende agenten omstreeks 4.30 uur aangesproken door een 32-jarige man en een 28-jarige vrouw, beiden uit Enschede. De twee vertelden dat zij even daarvoor, bij een horecagelegenheid aan de Stadsgravenstraat, bedreigd waren door een man met een stanleymes. Tevens had de man een kopstoot gegeven aan de aangever. Op aanwijzen van het duo kon de politie in de directe omgeving een 37-jarige Enschedeër aanhouden. De man bleek inderdaad in het bezit te zijn van een stanleymes.

De 37-jarige Enschedeër werd voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Naar het hoe en waarom van de bedreiging wordt verder onderzoek gedaan. (07-152679)

Overval cafetaria

Almelo

Een cafetaria aan de Hofkampstraat in Almelo werd op zondagavond 25 november omstreeks 20.00 uur overvallen.

Op zondag 25 november werd omstreeks 20.00 uur een gewapende overval gemeld op een cafetaria aan de Hofkampstraat in Almelo. Een 18-jarige medewerkster van de cafetaria was op het moment van de overval alleen in de zaak aanwezig. Zij vertelde dat op een gegeven moment een man de cafetaria binnen kwam en rechtstreeks naar haar toe liep. De man had een mes in zijn hand en eiste het geld uit de kassa. Nadat hij het geld weggenomen had, vluchtte de man de zaak uit. Hij rende weg en sloeg linksaf het pad in de richting van het Flevoplantsoen in. Hierna verdween de man uit het zicht.

De medewerkster gaf het volgende signalement van de overvaller:
- leeftijd 25 - 30 jaar
- lengte ca. 1.85 meter
- halflang, golvend, zwart haar
- mager, smal gezicht

- licht getinte huidskleur De man sprak Nederlands met een buitenlands accent. Hij droeg een pet met camouflageprint en een grote klep. Hij had een zwarte sjaal om zijn gezicht en droeg een halflange, lichtbruine jas met een bontkraag.

De politie wil graag in contact komen met mensen die mogelijk getuige zijn geweest van de overval, of die man voor of na de overval hebben gezien. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie Twente - afdeling Almelo, telefonisch bereikbaar op nummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (07-152818)

Grootscheepse alcoholcontrole omgeving discotheek

Saasveld / Oldenzaal / de Lutte / Deurningen

In de nacht van zondag 25 op maandag 26 november is in de omgeving van Saasveld gecontroleerd op het alcoholgebruik van weggebruikers die terugkeerden van een discotheekbezoek. Voorafgaand daaraan werd op een drietal andere plaatsen in Noordoost-Twente gecontroleerd.

Door een tweetal afdelingen van de politie Twente, de afdeling Verkeer en de afdeling Dinkelland, zijn in de nacht van zondag 25 op maandag 26 november, op een aantal plaatsten in Noordoost-Twente verkeerscontroles gehouden.

Het speerpunt van de controle was gericht op het alcoholgebruik van weggebruikers die terugkeerden na een avondje stappen bij een discotheek in Saasveld. Rondom Saasveld werden op een viertal locaties, tussen 01.00 en 03.00 uur, alle weggebruikers aan de kant gezet en gecontroleerd.

Resultaten:


- Aantal gecontroleerden: 485
- Uit ademanalyse bleken 5 bestuurders (allen beginnend bestuurder) onder invloed te rijden waarvan - 2 rijbewijzen werden ingevorderd
- Een 18-jarige automobilist uit Enschede blies 0,3 promille

Een 21-jarige automobilist uit Enschede blies 0,4 promille

Een 23-jarige automobilist uit Leiden blies 0,7 promille

Een 22-jarige automobilist uit Hengelo blies 0,93 promille

En een 19-jarige automobiliste uit Schoonebeek blies 1,18 promille

Voorafgaand aan deze alcoholcontrole werd op een drietal andere plaatsten gecontroleerd. Tussen 21.30 en 23.30 uur werd op het gebruik van alcohol gecontroleerd op de rotonde Spoorstraat - Enschedesestraat in Oldenzaal en in De Lutte op de hoek Lossersedijk - Bentheimerstraat.

Resultaten:


- aantal gecontroleerden: 285
- Uit ademanalyse bleken 4 bestuurders onder invloed te rijden waarvan 1 beginnend bestuurder
- Een 16-jarige bromfietser uit Losser blies 1,1 promille

Een 39-jarige automobilist uit Hengelo blies 0,6 promille

Een 26-jarige automobilist uit Rossum blies 1,2 promille

En van een 70-jarige automobiliste werd een bloedproef afgenomen

In de omgeving van Deurningen werd tussen 21.30 en 23.30 uur het verkeer/bestuurders op snelheid/alcohol gecontroleerd.

Resultaten:

- Van 30 bestuurders ademanalyse afgenomen, geen overtredingen geconstateerd
- En 3 bestuurders kregen proces-verbaal voor overschrijden maximum snelheid

Motoragent politie gewond bij aanrijding

Saasveld

Een 31-jarige motoragent uit Oldenzaal is tijdens de verkeerscontrole (bovenstaande grootscheepse controle) op maandag 26 november omstreeks gewond geraakt tijdens een aanrijding.

Een 31-jarige agent reed op maandag 26 november omstreeks 01.30 uur over de Darfeldsweg in Saasveld toen hij door onbekende oorzaak de macht over het stuur verloor. De Oldenzaler reed in de naast de weg gelegen sloot en sloeg hier met zijn motor over de kop. De motoragent, die gewond raakte bij de aanrijding, werd per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis in waar hij is opgenomen. (07-152877)

Snorfietser gewond bij aanrijding

Almelo

Een 42-jarige snorfietser uit Almelo is op zondag 25 november gewond geraakt bij een aanrijding op de Maardijk in Almelo.

Op zondag 25 november reed een 26-jarige automobiliste uit Ibbenburen (D) over de Nieuwstraat in Almelo komende uit de richting van het centrum. Op het kruispunt met de Schoolstraat sloeg zij linksaf en zag hierbij een 42-jarige uit tegenovergestelde richting tegemoetkomende snorfietser over het hoofd. Er ontstond een aanrijding waarbij de 42-jarige gewond raakte en met onbekend letsel naar het ziekenhuis in Almelo gebracht werd. (07-152799)

Automobilist belandt in sloot

Haaksbergen

Een 28-jarige automobilist uit Hengelo is op zondag 25 november gewond geraakt bij een eenzijdige aanrijding op de Needseweg in Haaksbergen.

Op zondag 25 november reed een 28-jarige automobilist uit Hengelo over de Needseweg in Haaksbergen komende uit de richting van Haaksbergen. Door onbekende oorzaak verloor de bestuurder de macht over het stuur, belandde met zijn bestelbus in de naast de weg gelegen sloot en kwam vervolgens tegen een boom tot stilstand. De 28-jarige is met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis in Enschede gebracht. De bestelbus liet de politie afslepen. (07-152857)

Aanrijding bromfietsster met automobiliste

Enschede

Een 43-jarige automobiliste uit Enschede is op maandag 26 november gewond geraakt bij een aanrijding op de Haaksbergerstraat in Enschede.

Op maandag 26 november reed omstreeks 06.30 uur een 46-jarige automobiliste uit Enschede over de S.L. Louwesstraat in Enschede komende uit de richting van de Paulus Potterstraat. Op het kruispunt met de Haaksbergerstraat verleende zij geen voorrang aan een voor haar van links komende en over de Haaksbergerstraat rijdende 43-jarige bromfietsster uit Enschede. Er ontstond een aanrijding waarbij de 43-jarige gewond raakte en met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis in Enschede gebracht werd. (07-152899)

tel.: 053-4555588


---- --