Persberichten Heuvelrug, 11.40 uur

Utrecht, 26-11-2007

Overval Langbroek in Opsporing Verzocht

LANGBROEK Dinsdagavond 27 november wordt in het programma Opsporing Verzocht aandacht besteed aan de overval in Langbroek die op zondag 26 augustus plaatsvond.

Een 57-jarige man werd bij zijn woning overvallen door een onbekende man met een vuurwapen. Hij liep hierbij hoofdletsel op. Al eerder werd via het regionale opsporingsprogramma Bureau Hengeveld hulp van getuigen gevraagd, maar dit leverde geen aanhouding op. Opsporing Verzocht wordt op Nederland 1 om 21.50 uur uitgezonden en de volgende dag op Nederland 2 om 13.20 uur herhaald.

Alcohol: 300

DOORN Op zondagochtend 25 november werd een Duitse automobilist betrapt met een slok te veel op. Hij kreeg een boete van 300.

Rond 09.20 uur werd een 43-jarige automobilist uit Niepars (Dld) op de Dorpsstraat gecontroleerd. De man bleek te veel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 425 ug/l, bijna twee keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de Duitser werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vier uur. Er werd overlegd met een Officier van Justitie over de hoogte van de boete. Die werd vestgesteld op 300. Nadat de Duitser de boete had betaald, mocht hij het politiebureau verlaten.

Autokraak

VEENENDAAL In de nacht van zondag 25 op maandag 26 november werd een autokraak gepleegd. Even later werd de autokraker aangehouden.

Rond 02.15 uur hoorde een 29-jarige bewoonster van een woning aan het Prins Willem Alexanderpark een paar harde klappen. Zij keek uit het raam, maar zag niets verdachts. Even later hoorde zij weer een harde klap. Zij keek weer uit het raam en zag nu een verdachte bij haar auto staan. Zij riep iets naar de verdachte, waarna hij ervandoor ging. Vervolgens zag zij nog een tweede persoon wegrennen. De Veenendaalse belde 112.

Meerdere agenten gingen naar de plaats van de autokraak en de omgeving. Op de Trommelaar troffen agenten een verdachte aan die aan het signalement voldeed. De verdachte, een 14-jarige jongen uit Veeenendaal, werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Hij is voor nader onderzoek in het politiebureau ingesloten.

Veel te veel

DOORN Op zondagavond 25 november werd een automobilist aangehouden omdat hij wel heel veel alcohol achter zijn kiezen had.

Rond 21.00 uur kreeg de politie de melding dat een getuige achter een auto reed, waarvan de bestuurder kennelijk zwaar onder invloed van alcohol was. Agenten gingen ter plaatse en zagen de auto in kwestie rijden. Zij gaven de bestuurder een stopteken, maar daar werd niet op gereageerd. De agenten zetten hun zwaailicht en sirene aan, maar ook dat drong kennelijk niet tot de bestuurder door. Uiteindelijk lukte het de automobilist, een 50-jarige man uit Didam, op de Oude Arnhemse Bovenweg te laten stoppen.

Hij bleek inderdaad veel te veel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies de Didammer 1030 ug/l, meer dan 4,5 keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Automobilist overleden

(Zie persberichten Heuvelrug d.d. 21-11-2007: Beknelling)

VEENENDAAL/UTRECHT Op dinsdagochtend 20 november raakte een 63-jarige automobilist uit Ede gewond bij een aanrijding. Hij overleed op vrijdag 23 november in het UMC.

Op dinsdag rond 04.25 uur reed een 63-jarige automobilist uit Ede over de Dragonderweg. Door onbekende oorzaak raakte hij van de weg en botste tegen een boom. Hij raakte bekneld en werd door de brandweer bevrijd. Hij werd per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht. Daar is hij op vrijdag 23 november aan zijn verwondingen overleden.

Bedreiging

DOORN Een 42-jarige inwoner van Doorn werd op zondag 25 november aangehouden voor bedreiging.

Rond 15.05 uur kreeg de politie de melding dat een man in zijn woning in Doorn dermate aan het schreeuwen was, dat dit overlast voor de buurt veroorzaakte. Agenten gingen naar de betreffende woning en spraken met de man, een 42-jarige inwoner van Doorn. Met hem werd afgesproken dat hij zich rustig zou houden.

Vijf minuten later kwam de melding binnen dat dezelfde Doornaar vanaf zijn balkon naar het balkon van een buurman klom. Agenten gingen weer ter plaatse en spraken met de buurman, een 36-jarige man uit Doorn. Hij verklaarde door de 42-jarige man verbaal met de dood te zijn bedreigd. Hij deed aangifte van de bedreiging.

Agenten gingen naar de woning van de 42-jarige verdachte. Hij weigerde de voordeur te openen, waarop de deur werd opengebroken. De verdachte werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Hij was zwaar onder invloed van alcohol. Hij is voor nader onderzoek in het politiebureau ingesloten en in verzekering gesteld.

Aanrijding onder invloed

LEERSUM Op zondag 25 november botste een automobilist onder invloed van alcohol tegen een lantaarnpaal.

Rond 13.50 uur reed een 42-jarige automobilist uit Leersum over de Rijksstraatweg. Bij een verkeersgeleider in de weg raakte hij met zijn rechterwielen een stoeprand, verloor de macht over het stuur en botste tegen een lantaarnpaal.

Agenten kwamen ter plaatse en constateerden dat de Leersummer te veel alcohol had genuttigd. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Bij de ademanalyse blies de verdachte 715 ug/l, meer dan drie keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de Leersummer is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Laatst gewijzigd 26-11-2007 11:43 | © Politie Utrecht