ABVAKABO FNV

Leden in BVE zeggen ja tegen akkoord

ABVAKABO FNV-leden hebben ja gezegd tegen onderhandelaarsakkoord dat op 17 oktober jl was bereikt in de BVE-sector. Nu kan er begonnen worden met de uitwerking van het akkoord. Daarin zullen de afspraken en de intenties die in het overleg zijn uitgesproken over o.a. de nieuwe vormgeving van de werkverdeling, moeten worden vertaald in cao-teksten.

Een groot deel van de leden is echter argwanend en maakt zich zorgen over het feit dat sommige leidinggevenden menen dat alle bestaande afspraken over de werkverdeling aan de kant geschoven kunnen worden. Werkgevers en werknemers zijn in de onderhandelingen tot de conclusie gekomen dat de vaststelling van het taakbeleid gebeurt in overleg met de pmr, op grond van de Wet medezeggenschap onderwijs. Voor wijziging van dit beleid zal, net zoals dat onder de oude cao het geval was, overeenstemming moeten worden bereikt met de pmr. Daar waar niets wijzigt aan de inhoud van het werk, is er geen grond om bestaande afspraken te wijzigen.
De nieuwe afspraken over de werkverdeling gaan in op 1 augustus 2008. ABVAKABO FNV zal toezien op een juiste vertaling in de cao en op de verdere naleving binnen de instellingen.

Voor de verhoging van het salaris vanaf 1 juli, de verhoging van de eindejaarsuitkering en de verhoging in de bijdrage voor de kosten van zorgverzekering zullen werkgevers zich inspannen voor uitbetaling in december.