Persberichten Eemland zuid, 11.40 uur

Utrecht, 26-11-2007

Agressieve man

AMERSFOORT Op zondag 25 november werd een agressieve man aangehouden.

Rond 20.30 uur belde een 37-jarige man uit Amersfoort aan bij een woning in Amersfoort. De deur werd opengedaan door één van de bewoonsters. De man kwam voor de 45-jarige bewoner en hij werd binnengelaten.

In de woning ontstond een woordenwisseling tussen de 37-jarige en de 45-jarige bewoner, waarna de laatste een vuistslag kreeg. Door meerdere aanwezigen werd de 37-jarige verdachte de woning uitgewerkt, maar hij wist toch nog twee andere personen te slaan of te schoppen.

De politie werd gewaarschuwd en ging ter plaatse. De slachtoffers deden aangifte van mishandeling. De agenten gingen naar de woning van de 37-jarige verdachte en hielden hem daar aan. Hij werd naar het politiebureau overgebracht en ingesloten. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt. De aanleiding lag waarschijnlijk in een zakelijk conflict dat de beide mannen in het verleden hebben gehad.

Onder invloed

AMERSFOORT Op zondagochtend 25 november werd een automobilist aangehouden omdat hij te veel alcohol had genuttigd.

Rond 06.45 uur controleerden agenten een 46-jarige automobilist uit Amersfoort op de Leusderweg. Hij bleek te veel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies de verdachte 320 ug/l, terwijl de wettelijk limiet 220 ug/l is. Tegen de Amersfoorter is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van twee uur.

Ruiten vernield

AMERSFOORT Een 33-jarige man uit Amersfoort werd op zondag 25 november aangehouden omdat hij meerdere ruiten had vernield.

Rond 20.30 uur kreeg de politie de melding dat op de Rembrandtstraat een man op straat liep te schreeuwen en dat er glasgerinkel werd gehoord. Agenten gingen ter plaatse en troffen de verdachte, een 33-jarige man uit Amersfoort, inderdaad op de Rembrandtstraat aan. Hij bleek bij enkele woningen ruiten te hebben vernield. De Amersfoorter verzette zich tegen zijn aanhouding, maar werd onder controle gebracht en geboeid.

Hij werd naar het politiebureau overgebracht en ingesloten. Hij verkeerde kennelijk onder de invloed van drugs. Tegen hem wordt proces-verbaal opgenaakt voor vernieling.

Toch weer achter het stuur

AMERSFOORT Ondanks dat hij niet meer een auto mocht besturen, stapte in de vroege ochtend van zondag 25 november een Amersfoorter toch achter het stuur.

Rond 05.35 uur werd een 33-jarige automobilist uit Amersfoort op t Zand gecontroleerd. Bij de blaastest blies hij een F (fail), wat betekent dat hij beduidend te veel alcohol achter zijn kiezen had. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 715 ug/l, meer dan drie keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tevens bleek dat de verdachte een ontzegging van de rijbevoegdheid had in verband met het eerder rijden onder invloed van alcohol. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Brievenbus

LEUSDEN Door onverlaten werd op zondag 25 november een TNT-brievenbus opgeblazen.

Rond 13.10 uur hoorde een getuige op de Traverse dat een zwaar stuk vuurwerk afging. Hij zag dat een TNT-brievenbus was opgeblazen. Door het vuurwerk werd de brievenbus vernield en kwam de post op de straat terecht. De getuige belde de politie.

Agenten gingen ter plaatse en spraken met meerdere buurtbewoners. Zij hadden de klap wel gehoord en één van hen had een bromfiets weg horen rijden. Agenten namen de beschadigde poststukken mee, de onbeschadigde post werd door de getuige in een andere brievenbus gedeponeerd. De agenten hebben de beschadigde post in nieuwe enveloppen gedaan en met een begeleidend schrijven weer gepost.

Aan getuigen die het opblazen van de brievenbus hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844.

Verwachting toename woninginbraken: politie zet extra personeel in

AMERSFOORT/LEUSDEN/WOUDENBERG De politie gaat extra mensen in zetten om de trendmatige toename van woninginbraken in de wintermaanden te bestrijden. Naast extra toezicht krijgen bewoners informatie over het verhoogde inbraakrisico in hun buurt en praktische tips om een inbraak te voorkomen.

Al sinds enkele jaren ziet de politie in het district het aantal aangiften van woninginbraken flink stijgen in de maanden december, januari en februari. Als het eerder en langer donker is slaat de inbreker meer toe. Het is niet ongebruikelijk dat het aantal aangiften in deze maanden verdubbeld ten opzichte van andere maanden in het jaar.

De politie informeert jaarlijks de bewoners voor het verhoogde inbraakrisico en heeft extra aandacht in haar toezicht voor locaties waar op dat moment meer wordt ingebroken. Toch blijft het aantal aangiften hoger in deze maanden. Om deze toename meer te bestrijden zet de politie extra personeel op straat in op plekken en wijken waar op dat moment veel wordt ingebroken. Dit gebeurt in zowel opvallende als in onopvallende uitrusting. Bij verschuiving van locaties met meer inbraken zal de politie mee verplaatsen.

Op plekken waar meer wordt ingebroken vindt verspreiding van flyers plaats met waarschuwingsinformatie en worden bewoners direct aangesproken die hun woning dreigen onveilig achter te laten. Waardevolle goederen in het zicht, openstaande deuren en ramen of opvallende afwezigheid van bewoners zijn enkele redenen om een vertrekkende of arriverende bewoner direct te wijzen op de risicos. Huis-aan-huis krijgen wijkbewoners een brief met bijlage vol met handige tips. Natuurlijk wordt ook gewezen op goede sloten om een inbreker te weren. Informatie hierover is te vinden op de site www.politie.nl/utrecht en www.politiekeurmerk.nl

Bewoners worden opgeroepen om bij verdachte situaties direct alarmnummer 112 te bellen om zo de pakkans van een mogelijke inbreker te vergroten. Bovendien wordt bij een gepleegde inbraak geadviseerd zo min mogelijk aan te raken om sporen veilig te stellen. De Forensische Opsporing van de politie heeft zo meer kansen om goed bruikbare sporen van daders aan te treffen.

Met het extra politietoezicht en de medewerking van bewoners wil de politie de komende maanden de inbraken zoveel mogelijk bestrijden.

Laatst gewijzigd 26-11-2007 11:41 | © Politie Utrecht