Datum: 26 november 2007


---
Noordwijk Aanhoudingen na geweld tegen susploeg en agent De politie heeft tijdens de stapavond van zaterdag 24 op zondag 25 november, twee aanhoudingen verricht. Door nog onbekende reden ontstond er om 01.00 uur op De Grent een vechtpartij tussen een groep jongeren. De aanwezige susploeg probeerde de jongeren uit elkaar te halen. Tijdens deze actie kreeg een van de susploegleden een glas tegen zijn gezicht. De politie heeft een 17 jarige Hagenaar na een korte achtervolging aangehouden op de Maarten Kruytstraat op verdenking van het gooien van het glas. Na de aanhouding van de jongen bemoeiden zijn vrienden zich ermee. De verdachte is vervolgens in de politieauto overgebracht naar het politiebureau. Nadat de verdachte was weggebracht, ontstond er wederom een vechtpartij, waarbij een jongen verschillende personen sloeg. In zijn agressiviteit sloeg hij ook een politieagent. Hij verklaarde later op het politiebureau dat hij te laat zag dat het een politieagent was. Tegen hem, een 15 jarige Hagenaar, is proces-verbaal opgemaakt.

Katwijk Poging inbraak tankstation, een aanhouding De politie kreeg op zaterdag 25 november, rond 02.35 uur, de melding dat er twee mannen probeerden in te breken in een tankstation aan de Rijnmond. De politie is ter plaatse gegaan en heeft in de omgeving een zoekactie gehouden naar de daders. Op basis van het signalement dat de getuige kon opgeven hield de politie een verdachte aan. De verdachte, een 22 jarige man uit Utrecht, is op het politiebureau ingesloten. De tweede verdachte is weten te ontkomen. De politie zet het onderzoek naar de inbraak en de verdachte voort.

Katwijk Voetganger slaat met fles op bestuurder Een 61 jarige man uit Katwijk reed op zaterdag 24 november, rond 20.40 uur, in zijn auto vanaf de parallelweg Parklaan de hoofdrijbaan van de Parklaan op. Hij nam zijn bocht wat te ruim en tikte met zijn spiegel een voetganger aan die over wilde steken in de richting van de Duinstraat. De Katwijker stopte om zijn excuus aan te bieden aan de voetganger. Zonder aanleiding werd de bestuurder daarop door de voetganger met een fles op het hoofd geslagen. De voetganger rende er vervolgens vandoor in de richting van de Duinstraat. De Katwijker had een flinke hoofdwond en verwondingen aan zijn neus en is overgebracht naar het LUMC. De politie is een onderzoek gestart naar de verdachte.

Leiden Getuigen gezocht van overval op apotheek Op zaterdag 24 november, rond 20.45 uur, is de nachtapotheek aan de Doezastraat overvallen door een gemaskerde man. De overvaller eiste onder bedreiging van een wapen geld van de aanwezige medewerker. Nadat de overvaller vertrokken was heeft de medewerker de politie gebeld. Agenten hebben in de omgeving gezocht naar de verdachte, maar helaas zonder resultaat. Het is mogelijk dat de verdachte zich voor de overval in de omgeving heeft opgehouden en dat er getuigen zijn. De politie vraagt hen contact op te nemen met het rechercheteam Revor van politie Leiden via 0900-8844.

Leiden Ruzie in trein loopt uit de hand De politie is een onderzoek gestart naar een mishandeling op het centraal station van Leiden. Een 22 jarige Leidse zou door twee vrouwen van 18 en 19 jaar uit dezelfde woonplaats geschopt en geslagen zijn. De aanleiding van de ruzie is onduidelijk. De 18 jarige heeft nadat zij een verklaring als verdachte heeft afgelegd ook tegenaangifte gedaan. Zij zou door de 22 jarige Leidse geslagen zijn. De politie zet het onderzoek naar het incident voort. Alphen aan den Rijn Bedrijfsinbraak Maandag 26 november omstreeks 02.50 uur is ingebroken in een brillenzaak aan de Paradijslaan. Men heeft de deur geforceerd om binnen te komen. Er werd een hoeveelheid brillen weggenomen. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 - 8844.

Alphen aan den Verdachte van mishandeling aangehouden De politie heeft zondag 25 november rond 02.15 uur een 18 jarige Alphenaar aangehouden op verdenking van mishandeling van een 19 jarige plaatsgenoot. De verdachte sloeg het slachtoffer in het gezicht nadat ze elkaar tegenkwamen op de President Kennedylaan. Kort voor de mishandeling had het slachtoffer al onenigheid gehad met de verdachte en twee vrienden van hem. Een vriend van het slachtoffer belde de politie na de mishandeling terwijl ze de drie jongens volgden. De politie hield de verdachte ter hoogte van de Ridderhof aan.

Woubrugge Verdachten van inbraak in supermarkt aangehouden De politie heeft maandag 26 november omstreeks 02.30 uur twee mannen aangehouden op verdenking van inbraak in een supermarkt aan het Batehof. Om 02.15 uur ging het inbraakalarm van de winkel af. Met meerdere eenheden is de politie ter plaatse geweest. Agenten zagen een auto wegrijden vanaf de Bateweg linksaf de H. de Boerstraat in, in de richting van de Van Eeghenstraat. Hierop ontstond een achtervolging. Een andere agent heeft ondertussen gekeken of er nog inbrekers aanwezig waren bij de supermarkt. Daar bleek het slot van de deur geforceerd te zijn. Een tussendeur naar de winkel was opengetrapt. De inbrekers hadden een hoeveelheid sigaretten meegenomen. De achtervolging zette zich op hoge snelheid voort over de Van Woudeweg. Op de Gerbrand Swartlaan raakte de vluchtauto een geparkeerde auto. De auto reed door over de Bateweg, de rotonde op en rechtsaf de Kerkweg in, in de richting van de gemeente Hoogmade. De bestuurder van de auto probeerde te voorkomen dat de agenten voor hem kwamen te rijden door midden op de weg te rijden. Het lukte de agenten echter om de auto te passeren en de snelheid van de auto te laten minderen. Ter hoogte van Ofwegen stopte de auto. De twee personen renden direct de auto uit in de richting van een boerderij en een sloot in. Agenten hebben de achtervolging ook te voet ingezet. Een persoon, een 21 Amsterdammer, werd kort hierna op het erf van de boerderij aangehouden. De tweede verdachte werd na een zoekslag op de boerderij in een schuur aangetroffen. Hij weigerde zijn identiteit bekend te maken. De politie doet verder onderzoek en heeft de auto in beslag genomen. Een politieauto raakte beschadigd bij de achtervolging.

Bodegraven Mishandeling Een nog onbekend aantal mannen stormde zaterdag 24 november rond 23.30 uur een kamer in een pand aan de Rijnkade binnen en sloegen daar in op twee mannen van 28 en 29 jaar uit Bialogard en Bachorz (Polen) Zo snel als ze waren gekomen waren ze ook weer vertrokken. De twee liepen letsel op aan gezicht en lichaam en werden voor de zekerheid voor onderzoek overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis. De politie heeft nog geen idee wat de aanleiding voor dit geweld was en doet daar onderzoek naar.

Gouda Man aangehouden als verdacht van poging tot inbraak De politie heeft zondag 25 november rond 00.15 uur een 27 jarige man uit Gouda aangehouden. Tegen hem zijn verdenkingen dat hij probeerde in te breken in een woning aan de Eendrachtsweg. Dat het niet zover kwam was te danken aan een buurtbewoner. Deze betrapte een man in een tuin van de woning. De man vluchtte vervolgens over de schutting en rende weg. De buurtbewoner wees de politie op de in de omgeving lopende man. Hij werd als verdachte aangehouden en is voor het verdere onderzoek ingesloten. In dat onderzoek worden ook andere zaken met hem doorgenomen. Verder moet hij nog een boete betalen van iets meer dan 100 euro uit een eerder opgelegde straf.

Bij een woning aan de Nessepolderstraat probeerde men vrijdag 23 november rond 23.25 uur in te breken. Men kwam niet verder dan het ingooien van een ruitje van een raam. Het lukte vervolgens niet om het raam te openen omdat de sluitboompjes met een slot waren afgesloten.

Herenkleding en een horloge werden wel gestolen bij een inbraak in een woning aan de Lafeberhof. Dit gebeurde van zaterdag 24 op zondag 25 november.

Gouda Politie onderzoek geweldsincidenten De politie onderzoekt twee incidenten waarbij sprake is geweest van geweld. Op de Statensingel werden vrijdag 23 november rond 21.40 uur twee mannen uit Gouda van 19 en 38 jaar mishandeld door een aantal nog onbekende daders. De twee kregen een woordenwisseling met een fietser over dat zij op het fietspad liepen. Vervolgens vielen er klappen en kreeg de fietser steun van een onbekend aantal personen. Beiden liepen letsel op waaraan zij zich in het Groene Hart Ziekenhuis lieten behandelen. Drie mannen kregen zaterdag 24 november rond 03.15 uur op de Markt om niet duidelijke reden ruzie met elkaar. Daarbij werd over een weer geslagen. De politie die tussenbeide kwam hield de drie, een 22 jarige man uit Utrecht en twee mannen uit Gouda van 29 en 37 jaar, aan. De mannen deden geen aangifte tegen elkaar en werden dan ook weer heengezonden.

Zaterdagnacht 24 november rond 04.00 uur hield de politie Achter de Waag nog een 16 jarige jongen uit Gouda aan. Hij maakte deel uit van een groep jongeren die zich nogal luidruchtig liet horen toen er surveillerende agenten passeerden. Toen de politie daarover in gesprek was met één van de jongens, meende hij zich daar mee te bemoeien. Hij weigerde afstand te nemen en schold de agenten uit. De politie maakt proces-verbaal op voor het niet voldoen aan een bevel of vordering en het beledigen van een ambtenaar in functie.

Moordrecht Politie onderzoekt vechtpartij De politie onderzoekt een vechtpartij die zich zondag 25 november rond 01.50 uur voordeed voor de deur van een café aan de West Buurtstraat. Toen de politie arriveerde waren de twee daders gevlogen. Twee mannen, een 25 jarige man uit Moordrecht en een 25 jarige man uit Leidschendam, liepen letsel op aan het gezicht en hand. Zij werden voor behandeling en onderzoek overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis. Het beeld dat de politie op dit moment heeft van dit incident is dat vijf bezoekers van het café werden uitgedaagd door twee mannen. Om een confrontatie te vermijden besloten ze het café te verlaten. Ze werden door de twee mannen achtervolgd en buiten in elkaar geslagen. De politie denkt te weten wie de daders zijn.

Nieuwerkerk aan den IJssel Aanrijding Vrijdag 23 november rond 17.50 uur gebeurde er een aanrijding tussen twee auto's op de Schielandweg. Een 30 jarige vrouw uit Rotterdam stopte om linksaf te slaan. Een 20 jarige man uit Moordrecht reageerde daar te laat op en reed de auto aan. De man liep een gebroken neus op, de vrouw en een 55 jarige vrouw uit Rotterdam die bij haar in de auto zat klaagden over hun nek en rug. De slachtoffers zijn voor behandeling en onderzoek overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda.

Nieuwerkerk aan den IJssel Auto te water Maandag 26 november rond 00.40 uur raakte er op de Westringdijk een auto te water. Een 40 jarige automobilist uit Den Haag verklaarde dat hij moest uitwijken voor een hond en daardoor van de weg raakte. De man wist zich op tijd uit het zinkende voertuig te redden. Hij is met onderkoelingsverschijnselen overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda.

Waddinxveen Controle snelheid Tijdens een snelheidcontrole op de Henegouwerweg op donderdag 22 november zijn er 56549 automobilisten gecontroleerd. Van dit aantal zijn er 799 op de foto gezet vanwege het overschrijden van de maximum snelheid van 50 km/u/. De hoogstgemeten snelheid bedroeg 109 km/u. De politie zet de controles voort.

--- einde berichten ---


---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305

---- --