Politie Groningen

Maandag 26 november 2007

Provincie Groningen, 26-11-2007

Groningen: Stadjer vernielt auto

Een 25-jarige Stadjer is zondagmorgen aangehouden, omdat hij in de Schoolstraat een spiegel van een geparkeerde auto had getrapt. Een getuige zag dit en ging er achteraan. Op de Gorechtkade wist de getuige de Stadjer aan te houden. De politie liet een briefje op de auto achter met het verzoek aan de eigenaar om aangifte te doen. Dat heeft hij inmiddels gedaan. De verdachte werd door de alerte getuige overgedragen aan agenten. Na verhoor mocht de Stadjer het politiebureau weer verlaten en de politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: Stadjers laten broek zakken

De politie heeft zondagochtend op de Grote Markt twee 21-jarige inwoners van Groningen aangehouden. Agenten zagen dat het duo de pet van een andere man had afgepakt. Het pesterijtje hield snel op en de pet werd teruggegeven. Toen het tweetal de agenten zag, lieten ze al hun vingers zien, behalve de middelvinger. Vervolgens trok een van hen zijn broek naar beneden. Dit bijzondere uitzicht voor de agenten werd beloond met een aanhouding. Zijn vriend besloot hetzelfde te doen. Ook hij moest mee naar het bureau. Ze zijn voor ontnuchtering ingesloten. Eenmaal weer helder bekenden ze hun gedrag.

Groningen: fietsster gewond bij aanrijding

Een 77-jarige fietsster uit Groningen is zondagmiddag op de Haydnlaan gewond geraakt, nadat ze werd aangereden door een 33-jarige automobiliste uit Groningen. De fietsster kwam ten val en liep verwondingen in haar gezicht op. De vrouw werd per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Groningen: man aangehouden na vernieling en mishandeling

De politie heeft zondagochtend een 31-jarige man aangehouden. De man had in een woning aan de Westerbinnensingel de computer van zijn 29-jarige ex-vriendin vernield. Vervolgens had hij buiten een ruit van een andere woning ingeslagen. Een 36-jarige kennis van de vrouw moest een kopstoot incasseren. Hij liep hierbij een wondje in zijn gezicht op. De 31-jarige Stadjer was gewond aan zijn hand. Hij is in het ziekenhuis behandeld. Daarna is hij ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen/Niehoven: rijbewijzen ingevorderd

De politie heeft zondagnacht het rijbewijs ingevorderd van een 37-jarige automobilist uit Groningen. De man werd gecontroleerd op de Korreweg in zijn woonplaats. Hij bleek onder invloed van bijna 2 promille alcohol. Hierop moest hij zijn rijbewijs inleveren.

Ook een 40-jarige automobilist uit Oldehove moest zondag zijn rijbewijs inleveren. Hij was aan de Gaaikemaweg in Niehove met zijn auto in de sloot beland. Bij controle bleek hij onder invloed van 2,25 promille alcohol. Hierop is het rijbewijs ingevorderd. De man had bij het ongeval geen letsel opgelopen. De auto is afgesleept. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: man geslagen en beroofd

Een 26-jarige Stadjer is zondagnacht gewond geraakt. De man fietste door de Merwedestraat, toen hij plotseling werd klemgereden door een donker blauwe personenauto. De bestuurder deed alsof hij een agent was en vroeg de Stadjer naar zijn legitimatie. Het slachtoffer vroeg daarop naar de legitimatie van de agent. Hierop stapte de bestuurder uit en sloeg de Stadjer enkele malen met een ijzeren voorwerp. De automobilist wist de portemonnee en telefoon van het slachtoffer weg te nemen en ging er vervolgens vandoor. De man is met letsel aan zijn arm naar het ziekenhuis gebracht. De politie stelt een onderzoek in. Het gaat vermoedelijk om een donkerblauwe Opel Astra. De bestuurder had een licht getinte huidskleur en kort, donker haar. Vermoedelijk onder de 30 jaar en zon 1 meter 80 lang. De man droeg donkere kleding. Mensen die informatie hebben over het incident of aanslaan op het signalement in combinatie met de auto, worden verzocht contact op te nemen met de Regiopolitie Groningen. Dit kan via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Uithuizen e.o.: fietsverlichtingscontrole

De politie heeft zondagavond op diverse locaties in de omgeving van Uithuizen en Bedum gecontroleerd op fietsverlichting. Hierbij zijn 42 (brom)fietsers bekeurd.

Leens: gewonden bij aanrijding

Zondagmiddag zijn op de N361 bij Leens drie personen gewond geraakt. Een 30-jarige automobilist uit Groningen reed over de Breekweg en wilde de N361 oversteken. Hij gaf hierbij geen voorrang aan een 51-jarige automobilist uit Groningen. De auto van de 51-jarige ging hierdoor draaien en klapte vervolgens op een 41-jarige automobiliste uit Leens. De beide Stadjers raakten gewond en zijn overgebracht naar het ziekenhuis. De vrouw uit Leens kwam met de schrik vrij. Een 52-jarige vrouw uit Groningen (inzittende) had pijn op de borst. Ook zij is overgebracht naar het ziekenhuis. Uit een blaasproef bleek dat geen van de bestuurders onder invloed verkeerde. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Appingedam: man in elkaar geslagen

Een 50-jarige man uit Appingedam moest zich zondag onder doktersbehandeling stellen. De man was aan de Westerkade in elkaar geslagen door een 19-jarige vrouw uit Marum en haar vriend. De Damster is geslagen met een stuk hout en liep hierbij verwondingen op in zijn gezicht. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van de onenigheid.

Leek: drie gewonden bij aanrijding

Bij een aanrijding op de kruising van de De Dam en t Piepke in Leek zijn zondag drie personen gewond geraakt. Een 18-jarige automobiliste uit Roden nam de bocht op de kruising te krap, waardoor een aanrijding ontstond met een 23-jarige automobiliste uit Roden. Beide vrouwen en een 18-jarige inzittende uit Roden raakten gewond aan borst en/of nek. De 23-jarige is door de brandweer uit haar auto bevrijd. De drie vrouwen zijn overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Leek/Marum: vernielingen supermarkten

Aan het Industriepark in Leek hebben onbekenden zondagnacht geprobeerd in te breken bij een supermarkt. Een raam was vernield, maar vermoedelijk is er niemand in het pand geweest. Ook aan De Wending in Marum werd geprobeerd om het raam van een supermarkt te vernielen. Het glas was in dit geval echter te sterk. De politie onderzoek de zaak en bekijkt of er een verband bestaat tussen beide vernielingen.

Winschoten: brievenbussen vernield

Zondagavond zijn in Winschoten twee brievenbussen van TNTpost vernield. Aan de Burgemeester Venemastraat hadden getuigen een knal gehoord. Vervolgens ging een aantal jongens er vandoor. Een opgeblazen brievenbus bleef achter. Later die avond werd aan het Burgemeester Schonfeldplein een knal gehoord. Ook hier moest een brievenbus het ontgelden. Vermoedelijk zijn de vernielingen gepleegd met vuurwerk. De politie stelt een onderzoek in.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft zondag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Groningen, Beneluxweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1022, aantal overtredingen: 11, hoogst gemeten snelheid: 93 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Groningen, Kieler Bocht: aantal geregistreerde voertuigen: 873, aantal overtredingen: 175, hoogst gemeten snelheid: 85 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Garmerwolde, N360: aantal geregistreerde voertuigen: 450, aantal overtredingen: 18, hoogst gemeten snelheid: 124 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Ten Post, N360: aantal geregistreerde voertuigen: 1420, aantal overtredingen: 17, hoogst gemeten snelheid: 103 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.