Politie Drenthe

Maandag

Assen, 26-11-2007

Kop-staart aanrijding met gewonde
EMMEN Zondagmiddag raakte een 38-jarige man uit Nieuw Weerdinge gewond bij een aanrijding. De reed over de Viaductstraat en wilde afslaan de Bergweg in. Zij auto werd van achteren aangereden door een 34-jarige autobestuurder uit Emmen. De inwoner van Nieuw Weerdinge werd met nekklachten overgebracht naar het Scheperziekenhuis in Emmen. (07-197486)

Politie bekeurt alcomobilist

RUINERWOLD Zondagmiddag liep een 22-jarige autobestuurder uit Ruinerwold tegen de lamp. De man reed over de kruising van de Ossenweidenweg met de N371 toen de politie hem wilde controleren. De man negeerde echter een stopteken en kon pas bij zijn woning aan de Dokter Larijweg staande gehouden worden. Hij werd aangehouden in verband met het negeren van een stopteken en rijden zonder rijbewijs. De man, die naar het gebruik van wiet rook, weigerde medewerking aan een bloedproef. Na overleg met het OM kreeg hij een dagvaarding en moet zich binnenkort voor justitie verantwoorden. (07-197490)

Autoinbraken
VEENOORD In de nacht van zaterdag op zondag werd er ingebroken in een op de oprit aan de Trumanstraat staande personenauto. Een portierruit werd vernield waarna het navigatiesysteem ontvreemd werd. (07-197426)

ASSEN Aan de Oostersingel deed een 56-jarige eigenaresse uit Heino aangifte van inbraak in haar auto. De auto werd daar zondagmiddag geparkeerd en ze trof de auto met een kapotte zijruit aan. Het navigatiesysteem werd ontvreemd. (07-197485)

Bedrijfsinbraak
PATERSWOLDE Tussen zaterdagavond en zondagmorgen vond een inbraak plaats in een bedrijf aan de Hoofdweg. Een deur werd vernield waarna de daders binnen konden komen. Een geldbedrag werd meegenomen. (07-197436)

Huiselijk geweld
NIEUW AMSTERDAM Zondagavond werd een 53-jarige inwoner van Nieuw Amsterdam aangehouden terzake huiselijk geweld. De man bezocht de woning van zijn ex-partner en na een woordenwisseling mishandelde hij haar waarna hij vertrok. Hij werd door de politie bij zijn eigen woning aangehouden. Omdat hij geen medewerking wilde verlenen bij de aanhouding, de man was onder invloed, werd hij geboeid afgevoerd naar het bureau. (07-197552)

Onder invloed tijdens ongeval
WESTERBORK Zondagavond heeft de politie een 66-jarige inwoner van Westerbork aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor een aanrijding te hebben veroorzaakt op de Kerkhoflaan en was daarna doorgereden. Op de Kerkhoflaan reed de man de auto van een 21-jarige Emmense aan. De man werd thuis aangehouden en blies 795 ug/l waarna zijn rijbewijs werd ingevorderd. Hij kreeg een dagvaarding. (07-197536)

In verband met afwezigheid van het bureau communicatie zal de voorlichting worden waargenomen door de persvoorlichter van Politie Groningen 0592-451280.