Politie Haaglanden

Persberichten 26 november

Haaglanden, 26-11-2007

Vernieling ruit hoofdbureau
Den Haag Een 33-jarige Hagenaar werd zondagavond 25 november aangehouden omdat hij met een steen een ruit van het hoofdbureau van politie op de Burgemeester Patijnlaan had ingegooid. Vlak nadat de ruit was ingegooid, troffen agenten buiten de Hagenaar aan, die net zijn handen stond af te vegen. Voor de man lag de steen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Dronken achter het stuur
Den Haag Surveillerende agenten hielden maandagmorgen 26 november een 44jarige Hagenaar aan, omdat hij met drank op achter het stuur zat. De man viel de agenten op omdat hij op de Parallelweg steeds remde in de bochten. Bij controle bleek de man onder invloed van alcohol te zijn. Op het politiebureau blies hij 500 ugl. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 5 uur.

Ruzie loopt uit de hand
Den Haag De politie kreeg zondagavond 25 november rond 18.30 uur een melding dat een ruzie in de Obrechtstraat was uitgelopen op een vechtpartij. Ter plaatse werden de agenten aangesproken door een 48-jarige Hagenaar die aangaf dat zijn auto was overgoten met zoutzuur. De man was zo boos geworden dat hij zijn eveneens 48-jarige plaatsgenoot een klap in zijn gezicht had gegeven waardoor deze een kapotte bovenlip had. Beide mannen zijn aangehouden, de één voor het vernielen van de auto en de andere verdachte voor mishandeling. De politie onderzoekt de zaak.

Recht in eigen hand
Den Haag Vier Hagenaars in de leeftijd van 15, 17 en 44 jaar zijn zondagavond 25 november rond 19.30 uur aangehouden in de Sijzenlaan. Het viertal wordt verdacht van het mishandelen van een 17-jarige plaatsgenoot. De politie was kort daarvoor ingelicht over de vechtpartij en nam direct poolshoogte. De agenten troffen een 15-jarige jongeman aan die door de vier verdachten werd mishandeld. Het slachtoffer bekende gisteren een scooter te hebben gestolen. Vandaag werd hij gebeld door een onbekende persoon en zij spraken af op de Sijzenlaan om de scooter terug te brengen. Toen de jongen daar kwam met de scooter, stonden vier personen hem op te wachten. Het slachtoffer werd vervoerd naar het ziekenhuis waar hij ook de nacht moest blijven. De vier verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Getuigen overval gezocht
Den Haag - De politie is op zoek naar getuigen van een overval op een pizzeria aan de Oude Haagweg. In de nacht van zondag op maandag, om 00.15 uur, werd een 20-jarige medewerker overvallen. Nadat de medewerker het pand had afgesloten en het alarm had aangezet, sloegen twee overvallers de medewerker voor het pand tegen de grond. Toen de overvallers naar binnen wilden, hoorden zij het alarm waardoor zij vluchtten in de richting van Van der Goeslaan. Het signalement van de daders is als volgt: dader 1 had een lengte van ongeveer 1.95 meter, droeg een bivakmuts en een zwart vest met capuchon over het hoofd, een zwarte broek en witte gympen. Dader 2 was iets kleiner dan de andere dader, droeg een zwarte integraalhelm, blauwe trainingsjas met lichte bies over armen en schouders, een blauwe spijkerbroek, donkere sportschoenen en zwarte handschoenen. Heeft u informatie die de politie kan helpen bij het oplossen van deze overval? Belt u dan met de politie van Bureau Loosduinen via 0900-8844. Belt u liever anoniem? Dat kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Politie zoekt getuigen openlijk geweld
Den Haag De politie hield zaterdagavond 24 november om 22.00 uur vijf jongeren aan op de Laan van Meerdervoort op verdenking van mishandeling en openlijk geweld. Op het Arnold Spoelplein in Loosduinen werden drie jonge mannen lastig gevallen door een groep van vier jongeren allen circa 17 jaar oud. Nadat één van de drie slachtoffers werd bestolen van zijn sigaretten werd het drietal op de Pisuissestraat bij de bushalte nabij het Arnold Spoelplein voor een tweede keer door dezelfde groep van vier jongeren lastig gevallen. Dit keer werden zij "klemgezet" in de bushalte en vervolgens zwaar mishandeld. Hierna renden de jongeren weg. Eén van de verdachten maakte zich uit de voeten op een fiets. Een oplettende tramchauffeur hoorde via het communicatiekanaal van de HTM het signalement van de drie gevluchte daders. De trambestuurder meldde aan zijn centrale dat die mannen zich in zijn tram bevonden. Korte tijd later kon de politie deze mannen dankzij de oplettende tramchauffeur aanhouden. De vierde verdachte wist op de fiets te ontkomen. Het betreft een jongeman van ongeveer 18 jaar met een Noord- Afrikaans uiterlijk, krullend zwart haar, donkere jas, grijze muts en een grijze capuchon. De man is ongeveer 1.70-1.75 lang. Hij is in onbekende richting weggefietst en maakte tijdens de beroving een beschonken indruk. De politie zoekt getuigen om zo tot de identiteit van de ontkomen dader te komen. Hij beroofde één van de slachtoffers van een horloge. Heeft u informatie die de politie helpt bij het achterhalen van deze laatste verdachte? Belt u dan met de politie in Loosduinen via 0900-8844. Liever anoniem? Dat kan via Meld Misdaad Anoniem. Het gratis nummer is 0800-7000.

Brand in portiek
Leidschendam Bewoners van De Oude Bleijk ondervinden sinds enige tijd veel overlast van rondhangende jeugd. In de nachtelijke uren van zaterdag 24 november op zondag 25 november stichtten vandalen brand in het trappenhuis van een aantal woningen. Een GFT bak werd in het trappenhuis in brand gestoken. Er ontstond veel rook- en roetschade. In dit geval bleef de schade nog enigszins beperkt. De mogelijkheid dat de brand zou overslaan op één van de woningen en het gevaar voor de bewoners was echter wel degelijk aanwezig. De politie roept getuigen van deze brandstichting dan ook op zich te melden via het telefoonnummer 0900-8844. Anoniem bellen kan ook via 0800-7000.

Burenruzie
Rijswijk Politieagenten moesten er zondagavond 25 november om 22.25 uur aan te pas komen om een burenruzie in de Resedasraat te beslechten. Een 38-jarige bewoner uit die straat en zijn 61-jarige buurman kregen ruzie over het parkeren van een auto. Over en weer vielen rake klappen en er werd een ruit vernield. De beide mannen zijn aangehouden en zitten nog vast.

Verdachte auto met verdachte inhoud
Pijnacker/Nootdorp Een getuige belde zondag 25 november om 18.15 uur de politie nadat hij had gezien dat vier jongens een bouwterrein op de Laan van s-Gravenhout opliepen nadat ze hun auto daar geparkeerd hadden. Vanaf het Hof van Teijlingen zagen de agenten het groepje aan komen lopen en ging één van hen er vandoor toen hij de agenten zag. De agenten kregen toestemming de auto te doorzoeken en vonden daar een dolk, ongeveer veertig xtc-pillen en zes verpakkingen cocaïne. Daarop werden de drie jongemannen (16, 18 en 19 uit Den Haag en Pijnacker-Nootdorp) aangehouden. Ze zitten nog vast voor nader verhoor.

Fietser gewond bij aanrijding
Zoetermeer Een 47-jarige fietsster uit Zoetermeer raakte zondag 25 november om 17.20 uur gewond bij een aanrijding op de Edisonsstraat. De vrouw moest voor behandeling naar het ziekenhuis, waar ze verklaarde zich niets meer te kunnen herinneren van het voorval. De politie komt dan ook graag in contact met mensen die de aanrijding hebben gezien om de exacte toedracht te reconstrueren. Neemt u contact op met de politie in Zoetermeer via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Personeelsfeestje: met slok teveel op achter het stuur Zoetermeer Agenten zagen zondag 25 november om 03.25 uur een auto met hoge snelheid over de N206 rijden. Op de Middelweg lieten ze de 26-jarige man uit Leiderdorp blazen. De Leiderdorper verklaarde net van een personeelsfeestje te komen. Daar had hij te veel gedronken om nog te mogen rijden. Hij blies 410 ugl. en kreeg daarvoor een proces-verbaal. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl.(=0,5 promille) Voor beginnend bestuurders (minder dan vier jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl. (=0,2 promille).