Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

HotelSpecials verovert Zweedse markt

Zweedse dochter HotelSpecials.se groeit met 400%.

Haarlem, 26 november 2007 - Hotelspecials Zweden overtreft dit jaar haar groeiprognoses. Naar verwachting stijgt het aantal boekingen dit jaar met maar liefst 400%. HotelSpecials.se gaat hiermee in een jaar tijd van 2.500 naar 10.000 boekingen. Volgens de heer R. Hofstede, Managing Partner Hotel Booker B.V., is de sterke groei voornamelijk te verklaren door de toename van het aantal hotels. Er ontstaat een ruimer aanbod en er zijn meer beschikbare hotels. Het Zweedse aanbod bestaat inmiddels uit 175 hotels. De grootste uitdaging voor het komende jaar is het uitbreiden van het hotelaanbod en het verhogen van het aantal bezoekers op de site. Het doel hiervan is het realiseren van 250% groei ten opzichte van 2007. Hierbij streeft HotelSpecials.se naar een aanbod van minimaal 300 hotels in 2008.

Verschil met Nederland
De Zweedse bezoeker kiest voornamelijk voor stedentrips. Dit is een groot verschil met de Nederlandse markt. Hier wordt grotendeels gezocht op regio's als Zuid Limburg en de Veluwe. In Zweden zorgt de top 4 steden Stockholm, Göteborg, Malmö en Helsingborg voor 63% van het totaal aantal boekingen.

Samenwerking met Nederland
HotelSpecials.se is een spin off van HotelSpecials.nl welke groot aandeelhouder is. Het Zweedse bedrijf rapporteert maandelijks aan Nederland en er is minimaal 2 keer per jaar kennisoverdracht van de MT leden. "Het is goed om te zien dat HotelSpecials ook in Zweden veel potentie heeft . Opvallend is dat ze tegen dezelfde problemen aanlopen als in Nederland. Daarom zorgen we voor een actieve samenwerking en kennisuitwisseling", aldus R. Hofstede, Managing Partner.

Over HotelSpecials.se
Hotelspecials.se is in 2006 opgericht en heeft haar kantoor in Götenborg. Het afgelopen jaar realiseerde het Zweedse bedrijf een bruto omzet van ruim 14 miljoen kronen en een netto omzet 1,5 miljoen kronen.

Over HotelSpecials.nl
HotelSpecials.nl is opgericht in 2001 en is onderdeel van Hotel Booker BV. Naast HotelSpecials.nl beheert Hotel Booker BV de websites BungalowSpecials.nl, HotelAanbiedingen.nl, HotelCadeau.nl en Uitin.nl. Hotel Booker BV werkt samen met 1000 hotels en bungalowparken in de Benelux, Duitsland en Frankrijk. Dit aantal groeit dagelijks. Hotel Booker BV realiseerde in 2006 een bruto omzet van ruim 22 miljoen en maakte in totaal 150.000 boekingen.