Koninklijke Begemann Groep N.V. Persbericht

Stichting Begaclaim zet procedure tegen de Staat niet voort.

Koninklijke Begemann Groep N.V. stelt aandeelhouders voor aandelen B in te trekken.

Dit is een gezamenlijk persbericht van Stichting Begaclaim ("Begaclaim") en Koninklijke Begemann Groep N.V. ("Begemann").

Leusden, 26 november 2007

Begaclaim heeft vandaag bekend gemaakt de procedure tegen de Staat niet voort te zetten. In deze procedure vorderde Begaclaim van de Staat vergoeding van de schade die de heer J.A.J. van den Nieuwenhuyzen ("Van den Nieuwenhuyzen") en Begemann hebben geleden door de strafrechtelijke vervolging van Van den Nieuwenhuyzen in de zogenaamde HCS-zaak en de RDM-zaak. In beide zaken is Van den Nieuwenhuyzen vrijgesproken. Door het arrest van de Hoge Raad van 13 oktober 2006 staat vast dat de Staat niet onrechtmatig jegens Van den Nieuwenhuyzen en Begemann heeft gehandeld door de vervolging van Van den Nieuwenhuyzen in de HCS-zaak. De Hoge Raad heeft de zaak voor zover het betreft de vraag of de Staat onrechtmatig heeft gehandeld door de vervolging van Van den Nieuwenhuyzen in de RDM-zaak ter verdere beslissing verwezen naar het Gerechtshof te Amsterdam.

Begaclaim heeft om de navolgende redenen besloten deze procedure niet voort te zetten: a. Voortzetting van de procedure zou alleen tot een uitkering aan de houders van certificaten van aandelen B in Begemann leiden indien de te ontvangen schadevergoeding hoger zou zijn dan de gemaakte kosten met rente. Deze kosten met rente hebben tot op heden ruim EUR 5 miljoen bedragen. b. De advocaten van Begaclaim hebben haar geadviseerd dat de kans dat het gezien het arrest van de Hoge Raad zal komen tot een uitkering aan houders van certificaten B nagenoeg nihil is. c. De nog te maken kosten in de procedure bij het Gerechtshof te Amsterdam en, als die procedure door Begaclaim zou worden gewonnen, de nog te maken kosten in de daarop volgende procedure waarin de schade moet worden vastgesteld, bedragen minimaal EUR 200.000 en vermoedelijk meer. d. Begemann, die krachtens de met haar gesloten overeenkomst met de beëindiging van de procedure moet instemmen, heeft die instemming gegeven.

Begaclaim heeft voorts besloten de vordering die zij op de Staat heeft, mocht hij dat wensen, over te dragen aan

Van den Nieuwenhuyzen, tegen betaling van een koopsom welke gelijk is aan de door Van den Nieuwenhuyzen voorgeschoten kosten van de procedure, per saldo derhalve met gesloten beurzen.

Eveneens vandaag heeft Begemann bekend gemaakt dat op 13 december aanstaande een buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders en een buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders B zal plaatsvinden, waarbij aan de vergaderingen zal worden voorgesteld de aandelen B in te trekken c.q. deze intrekking goed te keuren. Het gevolg van een dergelijk besluit is dat ook de certificaten van aandelen B zullen worden ingetrokken en voor de houders van deze certificaten geen uitkering beschikbaar zal komen.

Stichting Begaclaim Koninklijke Begemann Groep N.V.




Koninklijke Begemann Groep N.V.