Politie Friesland

Politieberichten van maandag 26 november

Fryslân, 26-11-2007 o Politieberichten van zondag 25 november 11.00 t/m maandag 26 november 07.00 uur.

Drachten: zeven tuinhekjes vernield
De politie onderzoekt de vernieling van tuinhekjes in zeven tuinen aan de Ludingakerke. De hekjes werden in de nacht van zaterdag op zondag omvergetrokken. Alle gedupeerden hebben aangifte gedaan.

Zwaagwesteinde: bromfietser gewond na eenzijdig ongeval
De politie heeft zondagochtend op de Voorstraat een eenzijdig ongeval afgehandeld, waarbij een 17-jarige bromfietser uit Zwaagwesteinde gewond raakte. De bestuurder zag een voetganger over het hoofd. Na een stuurcorrectie kwam hij in botsing met de stoeprand en kwam ten val. Het slachtoffer is ter controle per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Hallum: twee automobilisten gewond na aanrijding
De politie heeft zondagmiddag op de Ljouwerterdyk een aanrijding afgehandeld, waarbij 38-jarige automobilist uit Ferwert en een 59-jarige automobilist uit Marrum gewond raakten. In de bocht na de Doniaweg is de bestuurder uit Ferwert vermoedelijk de macht over het stuur verloren. De bestuurder uit Marrum, die uit tegenovergestelde richting naderde, zag plotseling een auto op zijn weghelft. Hij kon deze niet meer ontwijken en een aanrijding was het gevolg. De 38-jarige bestuurder werd door de klap uit de auto geslingerd. Het slachtoffer werd door het personeel van de ambulance en de traumahelikopter gestabiliseerd, waarna hij per ambulance werd overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden. Hier is bij de man een bloedproef afgenomen. De 59-jarige bestuurder werd ter controle per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden. Bureau Verkeersongevalanalyse stelt een nader onderzoek in.

Tytsjerk: rijbewijs ingevorderd na forse snelheidsovertreding De politie heeft zondagavond op de Groningerstraatweg het rijbewijs van een 43-jarige automobilist uit Dokkum ingevorderd na een forse snelheidsovertreding. De bestuurder passeerde een snelheidscontrole met de lasergun met 158 kilometer per uur. Op de Groningerstraatweg is 100 kilometer per uur toegestaan. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en er werd tevens proces-verbaal opgemaakt. Omdat er een vermoeden bestond dat de verdachte onder invloed van alcohol verkeerde, werd hij voor een ademanalyse overgebracht naar het politiebureau. Hier blies de Dokkumer 400 ug/l, goed voor een rijverbod van drie uur en een proces-verbaal.

Leeuwarden: inbraak in woning
De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Pietersburen. Tussen vrijdagmiddag en zondagavond kwam men binnen na forceren van een ruit. Uit de woning werden audiovisuele apparatuur en een computer weggenomen. De 35-jarige bewoner deed aangifte.

Heerenveen: politie onderzoekt mishandeling
De politie onderzoekt de mishandeling van een 43-jarige inwoner van Heerenveen. De man hoorde zondagavond op de Karst de Jongweg het geluid van een accuboormachine. Toen de Heerenvener polshoogte ging nemen zag hij dat er een schutting door twee jongens werd vernield. De man liep snel naar twee jongens toe en kon één van hen vastpakken. De twee wisten echter te ontkomen omdat ze de 43-jarige sloegen. De politie heeft de omgeving nog afgezocht, maar het duo werd niet meer aangetroffen.