Staatsloterij verbetert prijzenpakket vanaf 2008

26/11/2007 08:01



Staatsloterij



PERSBERICHT

Staatsloterij ondertekent Europese responsible gaming standards

Staatsloterij verbetert prijzenpakket vanaf 2008

DEN HAAG, 26 november 2007 - De Staatsloterij start het nieuwe jaar met een verbeterd prijzenpakket. Er komen meer prijzen en onder het motto "wat je ziet is wat je wint" worden alle prijzen getrokken uit de verkochte lotnummers. Dit zijn de belangrijkste veranderingen ten opzichte van het huidige prijzenpakket. Deze aanpassing is de eerste van een serie acties die de Nederlandse Staatsloterij neemt in het kader van haar 'corporate social responsibility' programma. De Staatsloterij is de eerste loterij in Nederland die de door de European Lotteries, de overkoepelende organisatie van loterijen in Europa, opgestelde responsible gaming standards heeft ondertekend.

Vanaf januari 2008 nieuw prijzenpakket
De Staatsloterij keert op 10 januari 2008, de eerste trekking van het jaar, ruim 100.000 meer prijzen uit. Dit zijn elke maand 1,9 miljoen prijswinnaars. Alle prijzen, behalve de Jackpot, worden getrokken uit de verkochte loten. Dit betekent dat ook de prijzen van 50.000 euro (5x), 100.000 euro(5x) en de Hoofdprijs van 1 miljoen euro gegarandeerd vallen. Hebben spelers bij deze prijzen wel het goede lotnummer, maar niet de juiste serie, dan winnen zij een prijs van respectievelijk 250, 450 of 2.500 euro. Alle prijzen worden netto uitgekeerd, de Staatsloterij neemt de kansspelbelasting voor haar rekening. Het uitkeringspercentage blijft onveranderd hoog. Ruim 65 % van de inleg gaat terug naar de spelers. Hiermee voldoet de Staatsloterij ruimschoots aan de in haar vergunning vastgestelde eis die haar verplicht minimaal 60% van de inleg uit te keren.

Staatsloterij introduceert: 'Corporate social responsibility'programma Binnen European Lotteries, de overkoepelende organisatie van loterijen in Europa, zijn regels opgesteld die gericht zijn op een sociaal verantwoord loterijbeleid. Meer dan 37 Europese Loterijorganisaties hebben deze regels ondertekend, waaronder buurlanden Duitsland, België en Engeland. De Staatsloterij is de eerste loterij in Nederland die het belang van een sociaal verantwoord loterijbeleid onderschrijft en heeft daarom de 'responsible gaming standards' ondertekend. De eerste actie is een transparant prijzenpakket vanaf 2008. Later dit jaar volgen ondermeer opleidingsprogramma's voor verkooppunten en een speciale website.





http://www.european-lotteries.org

http://www.staatsloterij.nl