Politie Haaglanden

Persberichten 25 november

Haaglanden, 25-11-2007

Zes jongeren aangehouden voor beroving
Den Haag - Politieagenten hielden 24 november op grond van een goed signalement zes jongens van 15, 16 en 17 jaar op de het Ylse Plantsoen aan, nadat zij op de Laan van Ypenburg vier jongeren hadden beroofd. De slachtoffers, allen 14 en 15 jaar en uit Den Haag stapten om 20.50 uur uit de tram en werden direct aangesproken door de zes Hagenaars. De slachtoffers werden betast, moesten hun zakken leeg maken en werden tegen de ruiten van de tramhalte geduwd. De Hagenaars bedreigden de slachtoffers verbaal. De agenten troffen de buit: sigaretten, petjes, en abonnementen aan bij de zes Hagenaars. Zij zitten nog vast.

Vijf man opgepakt na diefstal en mishandeling
Den Haag - Een oplettende medewerker van een supermarkt aan de Leyweg zag 24 november om 15.55 uur twee mannen boodschappen meenemen zonder deze af te rekenen. Toen hij de mannen hierover aansprak renden zij de winkel uit. Medewerkers van de supermarkt gingen achter de twee mannen aan. Buiten stonden nog twee mannen die bij de winkeldieven hoorden. Voor een fast food restaurant ontstond een vechtpartij, waarbij de medewerkers van de supermarkt rake klappen kregen. De politie kon de vier, nadat deze op de tram gestapt waren, alsnog op de Beresteinlaan oppakken. Het viertal van 21, 24 en 28 jaar, allen uit Den Haag zitten nog vast.

Taxichauffeur mishandeld
Den Haag -Vier taxiklanten mishandelden op 24 november op de Driebergenstraat om 02.25 uur een 38-jarige taxichauffeur uit Den Haag. De taxichauffeur vervoerde de klanten totdat die het niet eens waren met de gang van zaken. De vier mannen van 25, 32, 36 en 37 jaar uit Den Haag sloegen het slachtoffer zodanig op zijn hoofd zodat hij zich onder doktersbehandeling moest stellen. De politie onderzoekt de zaak.

Fiets weg, fiets terug
Den Haag - Een 39-jarige vrouw uit Den Haag sprak zaterdag 24 november om 19.25 uur twee politieagenten aan dat haar rode fiets net bij haar voordeur was gestolen. Even later zagen de agenten een jongen met de bewuste rode fiets op de Zusterstraat. Toen de agenten de jongen vertelden dat hij was aangehouden, rende de jongen weg. Na een korte achtervolging hielden de agenten de 16-jarige fietsendief uit Den Haag aan. Hij kreeg een proces-verbaal en fiets ging terug naar de rechtmatige eigenaar.

Vast na openlijk geweld
Den Haag- De politie hield 24 november om 22.00 uur vijf jongens aan in een tram op de Laan van Meerdervoort op verdenking van mishandeling en openlijk geweld. Drie slachtoffers belden bij een willekeurige woning aan om hulp. Zij vertelden dat zij op het Arnold Spoelplein in elkaar geslagen waren door een groep van vijf jongens. Één van de slachtoffers had verwondingen aan zijn gezicht. Op grond van het signalement konden agenten het vijftal aanhouden. Het gaat om vijf jongens in de leeftijd van 13, 14 en 17 jaar uit Den Haag. De jongens zitten nog vast, de politie onderzoekt de zaak

Alcoholcontroles in Den Haag
Den Haag - Op meerdere locaties hield Politie Haaglanden het afgelopen weekend alcoholcontroles. Op de Zwolsestraat controleerden agenten 25 november tussen 00.00 en 06.30 uur 575 automobilisten. Zeven daarvan kregen een proces-verbaal voor het rijden onder invloed. Één rijbewijs werd ingevorderd. Hoogst gemeten uitslag was 685 ugl. Een automobilist die met zeer hoge snelheid uit een parkeergarage in de Jan Hendrikstraat reed, werd door politieagenten later aangetroffen op de Korte Beestenmarkt. De bestuurder, een 38-jarige man uit Zoetermeer, lag te slapen op de achterbank van zijn auto. Bij een blaastest blies hij 555 ugl. Zowel in de parkeergarage als aan de auto troffen de agenten schade aan. De politie onderzoekt de zaak verder. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).

I love you
Den Haag- Politieagenten zagen zondag 25 november om 01.10 uur een auto midden op de kruising Schapenlaan met de Zusterstraat stilstaan zonder verlichting aan. Toen zij dichterbij kwamen zagen zij dat de bestuurder over zijn stuur heen hing. De automobilist, een 30-jarige man uit Den Haag, had bloeddoorlopen ogen en kon nauwelijks uit zijn woorden komen. De Hagenaar moest blazen, de uitslag gaf aan dat hij teveel gedronken had. Hij kreeg daarom een rijverbod en moest dit ondertekenen. De dronken automobilist tekende het rijverbod niet met zijn naam, maar met 'I love you'. Hij gaf aan wel te begrijpen dat hij niet meer mocht rijden. Agenten zagen enige tijd later dezelfde automobilist slingerend en zeer langzaam rijden op de Schapenlaan. De Hagenaar raakte meerdere geparkeerde auto's en zag niet dat hij een stopteken kreeg. Uiteindelijk konden de agenten de bestuurder laten stoppen. De man moest mee naar het bureau, maar was echter niet aanspreekbaar. Hij moest de nacht doorbrengen in een cel en kreeg meerdere processen verbaal.

Alcoholcontroles: man rijdt in op agent
Leidschendam-Voorburg - Agenten voerden in de nacht van 23 op 24 november een alcoholcontrole uit op de Parkweg in Voorburg en op de Veursestraatweg en Noordsingel in Leidschendam. Zij controleerden in totaal 575 bestuurders, waarvan twaalf te veel gedronken hadden om te mogen rijden. De hoogste waarde die gemeten werd was 485 ugl. Op de Noordsingel negeerde een automobilist het doorrijdteken richting controleplaats en gaf zelf extra gas om door te rijden in de richting van de Heuvelweg. De agent kon zichzelf nog net op tijd redden door weg te springen. Agenten zetten onmiddellijk de achtervolging in en vonden een paar minuten later in de buurt de afgesloten de auto, met nog een warme motor. De eigenaar van de auto, een 36-jarige Voorburger, werd korte tijd later bij zijn woning aangehouden. De politie onderzoekt de zaak. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl.(=0,5 promille) Voor beginnend bestuurders (minder dan vier jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl. (=0,2 promille)

Grootse verkeerscontrole
Leidschendam - De politie Haaglanden organiseerde vrijdag 23 november tussen 15.00 en 22.00 uur een grote verkeerscontrole op een parkeerterrein nabij winkelcentrum 'Leidsenhage'. Zij controleerden 34 auto's in samenwerking met de Belastingdienst, Inspectie voor Verkeer en Waterstaat, Rijksdienst voor het Wegverkeer, KLPD en douane. De ANWB was ook aanwezig en kon als service ter plaatse kleine reparaties aan bijvoorbeeld verlichting verrichten.

In totaal schreven zij 104 boetes uit voor diverse verkeersdelicten zoals verlopen APK, verlichting, niet kunnen tonen van rijbewijs of kentekenbewijs). Vijf automobilisten reden met een verlopen rijbewijs en één persoon had een ongeldig verklaard rijbewijs. Een verdachte werd aangehouden voor de Wet Wapens en Munitie, omdat hij een groot mes bij zich had. Drie automobilisten hadden nog een boete openstaan, één had te veel gedronken en drie personen konden zich niet legitimeren. Eén aanhanger was in dusdanig slechte staat dat hij niet verder mocht rijden. (Drie wielmoeren en twee velgen waren niet aanwezig en de hulpkoppeling was niet in orde). Twee personenauto's hadden te donker getinte voorruiten en kregen daarvoor een boete.

De Belastingdienst controleerde het verkeer met twee scanauto's aan beide zijden van de Sijtwende tunnel. In totaal scanden zij 6.100 voertuigen, waarvan 89 in de systemen voorkwamen. Zij namen drie auto's in beslag en inden in totaal 4.700 euro aan openstaande schulden.

De Inspectie voor Verkeer en Waterstaat controleerde de technische staat van 40 auto's en constateerde vooral veel kleine defecten zoals verlichting en banden. Eén auto had een accu die helemaal los zat.

Dronken vrouw veroorzaakt aanrijding
Wassenaar - Een 34-jarige vrouw uit Wassenaar moest vrijdag 23 november haar rijbewijs inleveren nadat zij een aanrijding had veroorzaakt op de Prinsenweg. Zij kwam daar in botsing met een andere personenauto, met als resultaat materiele schade. De vrouw blies 725 ugl., wat betekende dat zij haar rijbewijs moest inleveren en zich voor de rechter zal moeten verantwoorden. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl.(=0,5 promille) Voor beginnend bestuurders (minder dan vier jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl. (=0,2 promille)

Slingerend over de N44
Wassenaar - Agenten viel het op zondag 25 november om 01.00 uur op dat de auto voor hen op de N44 wel heel veel ruimte op de rijbaan nodig had. De bestuurder slingerde over de weg en na een blaastest bleek waarom: de 49-jarige Leidenaar had te veel gedronken. Op het politiebureau blies hij 575 ugl en moest hij zijn rijbewijs inleveren. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl.(=0,5 promille) Voor beginnend bestuurders (minder dan vier jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl. (=0,2 promille)

Eigen schuld?
Maasdijk - Een 20-jarige automobilist uit Naaldwijk raakte zaterdag 24 november om 13.15 uur lichtgewond toen hij op de Pettendijk in de slip raakte en tegen een boom tot stilstand kwam. Hij raakte met zijn hoofd de voorruit en de ambulance vervoerde hem voor controle naar het ziekenhuis. Agenten constateerden dat hij geen gordel had gedragen, een voorband van de auto geen profiel meer had en dat de Naaldwijker te veel gedronken had voor een beginnend bestuurder. Ze namen het rijbewijs van de jongen in en maakten proces-verbaal op.

Veilig Stappen
Naaldwijk - De politie controleerde in het kader van 'Veilig Stappen' in de nacht van zaterdag 23 op zondag 24 november in het centrums van Naaldwijk, 's-Gravenzande en Monster. De sfeer was ontspannen en de koude wind zorgde er ook voor dat de bezoekers van de verschillende horecagelegenheden niet lang op straat bleven hangen. De politie controleerde op juiste fietsverlichting (10 bonnen) en hield één automobilist aan die te veel gedronken had. Ook bij het concert van Golden Earring in Wateringen deden zich geen grote problemen voor. Agenten hielden daar bij de uitloop van het concert een 32-jarige man uit Maasdijk aan voor belediging.

Graffiti vastgelegd door camera
Delft - Agenten kregen zondag 25 november om 03.45 uur de melding van de medewerkers van cameratoezicht dat vier jongens graffiti aanbrachten bij het station. Het viertal (19 en 20 jaar uit Schiedam en Vlaardingen) wilde net op de trein stappen, maar agenten hielden ze aan. Medewerkers cameratoezicht kon de agenten influisteren waar ze moesten zoeken naar een verstopte spuitbus. Op het politiebureau kwam uit de zakken van de verdachten nog een spuitbus en cocaïne. De jongens kregen een proces-verbaal.

Man slaat ruit in
Delft - De politie kreeg zondag 25 november om 05.40 uur de melding van een ingeslagen ruit van een voordeur in de Kromstraat. Een getuige kon een aardig signalement geven en toen agenten even later een man met een bloedende hand zagen rennen in de richting van de Oude Langedijk, hielden zij hem aan. Bij navraag bekende hij de ruit vernield te hebben. De agenten vergezelden de man naar het ziekenhuis voor behandeling van zijn hand. De man zit nog vast voor nader verhoor.

Delftenaar beledigt agent
Delft - Een politieagent zag op vrijdag 23 november om 20.00 uur op de Markt plassen tegen een scherm van een café. De man was duidelijk onder invloed van alcohol en kon nauwelijks rechtop staan. Hierop schreef hij een bekeuring voor wildplassen, waar de 52-jarige man uit Delft het niet mee eens was. Daarop vond hij het nodig de agent uit te schelden. Op het moment dat dat op het niveau kwam waarbij de Delftenaar nare vergelijkingen met de Tweede Wereldoorlog begon te trekken, hield de agent hem aan voor belediging. Op het politiebureau bekende de man en zal hij zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Man beroofd: politie zoekt getuigen
Delft - Een 34-jarige man uit Amsterdam werd zaterdag 24 november om 02.30 uur slachtoffer van een beroving. De man had zijn auto even stilgezet op de ventweg bij de Papsouwlaan om wat uit de kofferbak te pakken. Op dat moment stopte naast hem een zilverkleurige en lawaaiige scooter met daarop twee mannen. Eén van deze mannen bedreigde de Amsterdammer en dwong hem zijn navigatiesysteem en horloge af te staan. De dader was een blanke man van ongeveer 25-30 jaar oud, ronde de 1.80 meter lang en sportief gebouwd. Hij had blonde stekels en droeg een stoffen zwarte jas met een dikke kraag en witte sportschoenen. Bent u getuige geweest van deze beroving of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de daders? Neemt u dan contact op met de recherche van Politiebureau Delft via 0900-8844. Anoniem kan uiteraard ook, via M.: 0800-7000.

Steekpartij in groothandel
Delft - De politie hield zaterdag 23 november een 44-jarige man en 34-jarige vrouw (beide uit Voorburg) aan als verdachten van een steekincident in een groothandel aan de Schieweg. Een 33-jarige man uit Delft raakte daarbij lichtgewond aan zijn hand Het slachtoffer en de verdachten zijn bekenden van elkaar en de politie is nog bezig met het horen van alle betrokken partijen en getuigen.

807 Blaastesten
Pijnacker-Nootdorp - De politie voerde in de nacht van 23 op 24 november op diverse plaatsen alcoholcontroles uit. Op de Sportlaan controleerden agenten 67 personen. Op de Klapwijkseweg controleerden ze in samenwerking met collega's uit Rotterdam-Rijnmond in totaal 740 automobilisten. In totaal hadden 9 personen te veel gedronken om te mogen rijden. De hoogst gemeten waarde was 455 ugl. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl.(=0,5 promille) Voor beginnend bestuurders (minder dan vier jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl. (=0,2 promille).

Automobilist bekneld
Zoetermeer - Agenten gingen zaterdag 24 november om 00.15 uur naar een auto die in de vangrail beland was. Op de kruising met van de Amerikaweg met de Afrikaweg vonden zij een auto die totall loss tegen de vangrail stond. De bestuurder, een 22-jarige Zoetermeerder moest door de brandweer uit zijn benarde positie bevrijd worden. In het ziekenhuis constateerden artsen later dat hij geen letsel had. De politiearts nam van de automobilist een bloedproef af, aangezien hij te veel gedronken had.

Jongen beroofd van fiets en geld
Zoetermeer - Een man tussen de 18 en 20 jaar beroofde vrijdag 23 november om 21.45 uur een 16-jarige jongen uit Zoetermeer. Op het fietspad langs de Azieweg bedreigt de man de jongen en dwingt hem geld te geven. De jongen overhandigt hem een klein geldbedrag en op dat moment komt er een onbekend gebleven scooterrijder langs en laat de man de jongen even los. Op het moment dat de scooter voorbij is, gaat de man er van door op de fiets van de jongen in de richting van de Wallendreef. Het signalement van de man is als volgt: 18-20 jaar, 1.80 meter lang en met een gezet postuur. Hij heeft een blanke of lichtgetinte huidskleur en een zware stem. Hij droeg een lange donkere jas met ruime capuchon, een donkere broek en zwarte schoenen. Bent u getuige geweest van deze beroving of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de daders? Neemt u dan contact op met de recherche van Politiebureau Delft via 0900-8844. Anoniem kan uiteraard ook, via M.: 0800-7000