Persberichten Utrecht stad, 14.10 uur

Utrecht, 25-11-2007

Met glas in gezicht gestoken

UTRECHT Een 21-jarige man uit Utrecht is zondag 25 november omstreeks 03.20 uur op de Potterstraat aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij kort daarvoor een 20-jarige man uit Zeist een bierglas in het gezicht heeft geduwd in een nabijgelegen horecagelegenheid. De Zeister liep hierdoor een verwonding op aan zijn gezicht. De verdachte is voor onderzoek en verhoor ingesloten.

Utrechter aangehouden

UTRECHT De politie ontving zondag 25 november omstreeks 03.00 uur een melding van een vechtpartij op de Oudegracht aan de Werf. Ter plaatse werd de politie aangesproken door een 20-jarige man uit Utrecht. Hij had een bloedende verwonding aan zijn gezicht waarop de ambulance werd verzocht te komen. Ambulancepersoneel vermoedde dat een slagader was geraakt waarop de Utrechter naar het Antoniusziekenhuis werd overgebracht. Uit een eerste onderzoek kwam naar voren dat een 24-jarige man uit Utrecht vermoedelijk de verwonding had toegebracht, waarop hij als verdachte werd aangehouden. Hij is voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Aangehouden voor vernieling

UTRECHT Een 41-jarige vrouw uit Utrecht is zondag 25 november omstreeks 02.25 uur aangehouden op verdenking van vernieling. De vrouw zou met een stuk gereedschap zowel de voor- als achterruit van een personenauto hebben ingeslagen. De eigenaar van de auto, een 27-jarige inwoner uit de gemeente Houten, deed aangifte. Toedracht: de eigenaar van de auto had de vrouw op de Europalaan omstreeks 02.15 uur opgepikt om gebruik te maken van haar diensten. De twee kwamen een bedrag overeen, maar de vrouw wilde plotseling meer geld voor haar diensten. Toen de man dit weigerde, ging de vrouw door het lint en pakte het stuk gereedschap dat in de auto lag van de Houtenaar. De vrouw zit vast voor nader onderzoek en verhoor.

Aangehouden voor diverse feiten

UTRECHT Een 38-jarige man uit Utrecht is zondag 25 november omstreeks 00.10 uur aangehouden. De man had staan urineren op het Radboutkwartier en was hierbij betrapt door twee beveiligingsmedewerkers. De Utrechter beledigde en bedreigde de twee medewerkers waarop zij de man trachtten aan te houden. Die verzette zich hevig, maar kon door de ter plaatse gekomen politiemensen worden geboeid. Op het bureau bleek dat de Utrechter geen legitimatie bij zich had. Uit onderzoek bleek dat hij nog een boete van 110 euro moest betalen. De Utrechter zit voorlopig vast voor nader onderzoek en verhoor.

Autokraker aangehouden

UTRECHT Een 20-jarige Utrechter is vrijdag 23 november omstreeks 21.50 uur aangehouden. Hij wordt verdacht samen met een andere verdachte te hebben ingebroken in een geparkeerde personenauto in een parkeergarage van het Jaarbeursplein. De inbraak was waargenomen via cameratoezicht waarop de politie werd gewaarschuwd. De twee wilden in hun auto de parkeergarage uitrijden, maar de doorgang werd geblokkeerd door een politieauto. De twee bedachten zich echter moment, verlieten de auto en renden er vandoor. Een politieman rende achter de twee verdachten aan. Een verdachte kon ontkomen door vanaf de tweede etage naar beneden te springen. Het lukte de politieman om de andere verdachte, de 24-jarige Utrechter, uiteindelijk te achterhalen in de Kanaalstraat waar hij zijn toevlucht had gezocht in een horecagelegenheid. De auto van de verdachten is in beslag genomen. Hierin werd de van diefstal afkomstige laptop aangetroffen. De 20-jarige Utrechter is inmiddels in verzekering gesteld. De identiteit van de tweede verdachte is bekend en de verwachting is dat hij binnenkort ook wordt aangehouden. Het onderzoek wordt voortgezet.

Mannen aangehouden

UTRECHT Twee mannen van 34 en 35 jaar, beiden uit Utrecht, zijn zaterdag 24 november omstreeks 03.55 uur aangehouden op de Lange Viestraat. De 35-jarige werd meegedeeld dat hij werd aangehouden wegens belediging van politiemensen. Hij weigerde echter mee te werken en moest uiteindelijk naar de grond worden gebracht om geboeid te worden. Met de aanhouding bemoeide zich een groep vrienden. De 34-jarige manifesteerde zich hierbij het meest en voldeed niet aan het bevel zich te verwijderen, waarop hij ook werd aangehouden. Na het opmaken van een proces-verbaal zijn de twee in de loop van de ochtend in vrijheid gesteld.

Man aangehouden

UTRECHT Een 19-jarige Utrechter is vrijdag 23 november omstreeks 20.05 uur aangehouden. De Utrechter wordt verdacht van (poging)inbraak in een geparkeerde vrachtauto. Politiemensen surveilleerden op de Livingstonelaan en zagen dat de Utrechter zich verdacht gedroeg. Hij scheen met een zaklampje in de cabine van de vrachtauto. Op het moment dat hij een slaande beweging maakte richting de ruit van de cabine, besloten de politiemensen hem aan te houden. Hij ging er echter lopend vandoor, maar werd achterhaald en naar de grond gewerkt. Hij werd naar het bureau overgebracht en is inmiddels in verzekering gesteld. Het onderzoek wordt voortgezet.

Hardrijders betrapt

UTECHT Bij snelheidcontroles op de Atoomweg, Karl Marxdreef(zaterdag) en Talmalaan (vrijdag)zijn in totaal 608 bestuurders betrapt. Op de Atoomweg passeerden 1146 bestuurders de radarpost en reden 288 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 105 km/u. Op de Karl Marxdreef passeerden 2058 bestuurders de radarpost. Hier reden 153 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 70 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 113 km/u. Op de Talmalaan passeerden 1450 bestuurders de radarpost en reden 167 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 101 km/u. Alle overtreders krijgen de bekeuring toegezonden.

Laatst gewijzigd 25-11-2007 14:09 | © Politie Utrecht