Persberichten Rijn&Venen, 16.00 uur

Utrecht, 25-11-2007

Invordering rijbewijs

VINKEVEEN Een 30-jarige bromfietser uit Wilnis is zondag 25 november omstreeks 03.35 uur betrapt op het rijden onder invloed. Politiemensen controleerden hem op Demmerik omdat bij hem achterop een passagier zat zonder helm op.

Bij het aanspreken, bleek sprake van alcoholgebruik. Na de blaastest op straat werd hij aangehouden en naar het bureau overgebracht. Na de ademanalyse bleek dat hij 595 ug/l alcohol in zijn lichaam had. Het rijbewijs werd ingevorderd en proces-verbaal wordt tegen hem opgemaakt.

Fietsers gewond

WOERDEN Twee 16-jarige fietsers uit Zegveld raakten zondag 25 november omstreeks 02.10 uur gewond bij een aanrijding op de Leidsestraatweg ter hoogte van de Jozef Israellaan.

Bij de aanrijding was ook een 33-jarige automobilist uit Woerden betrokken. Hij bleef ongedeerd. De twee fietsers werden voor nader onderzoek overgebracht naar het Hofpoortziekenhuis. Bij beiden werden kneuzingen geconstateerd en één van de twee had een hersenschudding opgelopen. De toedracht van de aanrijding is nog niet helemaal duidelijk en wordt nader onderzocht.

Hekendorper aangehouden

HEKENDORP Een 24-jarige man uit Hekendorp is zaterdag 24 november omstreeks 22.40 uur aangehouden. De politie had een melding gekregen van een 34-jarige man uit Hekendorp dat hij op de Westkade was achterna gezeten door een man met een ijzeren staaf.

Volgens de melder had deze man kort voor dit incident ook zijn 22-jarige vriendin in haar auto over de Goejanverwelle op korte afstand gevolgd, waarbij die man had gekleefd, had geseind met zijn grootlicht en meerdere malen had geclaxonneerd. De politie kon de 24-jarige man in de omgeving aanhouden en trof in zijn auto een stuk buis en een stanleymes aan. Deze goederen werden in beslag genomen. Proces-verbaal wordt tegen hem opgemaakt.

Onder invloed

WOERDEN Een politieman in burger zag zaterdag 24 november dat een 37-jarige automobilist uit Reeuwijk gevaarlijk reed over de A12. Hij wist de automobilist onder aan de afrit bij Woerden staande te houden. De Reeuwijker schopte de politieman en zag kans er vandoor te gaan in zijn auto.

Diverse politiemensen kregen het verzoek uit te kijken naar de auto. Omstreeks 21.30 uur kreeg de politie een melding dat de bewuste auto stilstond op een terrein aan de Hollandbaan. Ter plaatse bleek het inderdaad om de gezochte auto te gaan en kon de bestuurder met enige moeite alsnog worden aangehouden op verdenking van mishandeling en rijden onder invloed.

Na de ademanalyse op het bureau bleek dat de man 850 ug/l alcohol in zijn lichaam had. Het rijbewijs werd ingevorderd. De auto van de man werd in beslag genomen. Er wordt nader onderzoek gedaan omdat de man vermoedelijk betrokken is geweest bij aanrijdingen in onder meer Bodegraven.

Onder invloed

VINKEVEEN Een 43-jarige automobilist uit Vinkeveen is zaterdag 24 november omstreeks 14.20 uur betrapt op het rijden onder invloed. De Vinkevener werd op Rietveld gecontroleerd waaruit bleek dat sprake was van alcoholgebruik. Op het bureau bleek na de ademanalyse dat hij 585 ug/l alcohol in zijn lichaam had. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en proces-verbaal wordt tegen hem opgemaakt.

Aangehouden voor vernieling

ABCOUDE Een 19-jarige inwoner van Amsterdam is zaterdag 24 november omstreeks 02.45 uur aangehouden. Politiemensen surveilleren op het Dr.van Doornplein en zien een persoon staan en een fiets op het wegdek liggen.

Bij het aanspreken van die persoon, laat hij een baksteen vallen. Na onderzoek zien de politiemensen dat er een ruit van een nabij gelegen winkel is vernield. De Amsterdammer wordt vervolgens aangehouden op verdenking van vernieling van die ruit en ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Aangehouden voor bedreiging

MIJDRECHT Een 29-jarige man uit Wilnis is zaterdag 24 november omstreeks 02.10 uur aangehouden. Hij wordt verdacht van bedreiging van een 25-jarige plaatsgenoot. De verdachte had op vrijdag 23 november zijn plaatsgenoot in zijn auto getrokken en onder bedreiging van een mes van hem geld geëist. De verdachte werd voor nader onderzoek ingesloten. Zijn auto werd ten behoeve van het (sporen)onderzoek veilig gesteld.

Snelheidscontrole

VINKEVEEN Bij een snelheidscontrole zaterdag 24 november tussen 14.30 en 16.30 uur op de prov.weg N201 zijn 69 bestuurders betrapt. Zij reden sneller dan de toegestane 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 121 km/u. Er passeerden 2571 bestuurders de radarpost. De overtreders krijgen de bekeuring toegezonden.

Politie stelt onderzoek in

Vinkeveen De politie stelt een onderzoek in naar de brand die vrijdagmorgen 23 november omstreeks 4.45 uur uitbrak in een horecagelegenheid aan de Baambrugse Zuwe.

Door de brand werd een groot deel van het gebouw verwoest en moet worden gestut wegens instortingsgevaar. Door de brand en de rookontwikkeling moesten enkele omwonenden tijdelijk hun woningen verlaten. Er raakte niemand gewond.

De brandweer wist te voorkomen dat een aangrenzende winkel met woning in vlammen opging. Rond 6.15 uur kon het sein 'brand meester' worden gegeven. Gedurende de brand en het nablussen was de Baambrugse Zuwe voor het doorgaande verkeer afgesloten en werd ter plaatse omgeleid.

Laatst gewijzigd 25-11-2007 16:05 | © Politie Utrecht