Persberichten Binnensticht, 13.45 uur

Utrecht, 25-11-2007

Vechtpartij

BUNNIK- Een 21-jarige en een 48-jarige man zijn op zaterdagavond 24 november aangehouden in verband met een vechtpartij.

Omstreeks 21.15 uur kreeg de politie een melding van een vechtpartij in een clubgebouw. Twee inwoners van Driebergen-Rijsenburg, een 21-jarige en 48-jarige man, waren op de vuist gegaan met een 49-jarige man uit Zeist. Oorzaak lag in een conflict uit het verleden.De twee mannen zijn aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Mishandeling

ZEIST- Een 46-jarige man heeft op zaterdagmorgen 24 november een klap in zijn gezicht gekregen van een andere, nog onbekende, man.

Omstreeks 10.15 uur kreeg de politie een melding dat een ondernemer aan het Emmaplein in het gezicht was geslagen door een klant. De politie hield even later een man in zijn woning aan, maar deze bleek niets met het voorval te maken te hebben. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Het signalement van de verdachte luidt: Man, ongeveer 55 jaar en 1,87 m lang, blanke huidskleur, gebruind gezicht en donkerblond haar. De man droeg een donkere broek en een beige winterjas.

Heeft u iets gezien of gehoord? Neem dan contact op met de politie van het district Binnensticht via 0900-8844 of bel misdaad anoniem via 0800-7000.

Ongeval Bromfiets

GROENEKAN-Een 24-jarige bestuurder van een bromfiets uit Groenekan., is in de nacht van vrijdag 23 op zaterdag 24 november ernstig gewond geraakt.

Omstreeks 03.00 uur kreeg de politie een melding van een ongeluk op de Koningin Wilheminaweg. De bromfietser reed in de richting van Utrecht, toen hij in een bocht rechtdoor reed en tegen de vangrail botste. De 24-jarige man kwam terecht in een sloot en raakte ernstig gewond. Hij is naar het ziekenhuis gebracht. De politie onderzoekt de precieze oorzaak van het ongeluk.

Twee minderjarige winkeldievegges aangehouden

ZEIST- Twee minderjarige meisjes zijn vrijdagavond 23 november aangehouden voor winkeldiefstal.

Omstreeks 19.30 uur kreeg de politie een melding van een winkeldiefstal aan de Slotlaan. Twee 13-jarige uit Zeist hadden kledingstukken en een sieraad uit de winkel meegenomen zonder te betalen. De meisjes werden aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Ze kregen een winkelontzegging van 12 maanden en een doorverwijzing naar HALT.

Bromfietscontrole

ZEIST- De politie heeft op vrijdagmorgen 23 november een bromfietscontrole gehouden.

De politie hield op verschillende locaties in de Bilt en Biltse Rading een bromfietscontrole. In totaal controleerde de politie 54 bromfietsen en schreef 34 bekeuringen uit voor onder andere te hoge snelheid, het niet kunnen tonen van een kentekenbewijs en het niet dragen van een helm.

Stakingen op verschillende scholen

ZEIST- Op vrijdagmiddag 23 november kreeg de politie een melding dat het op verschillende scholen onrustig was in verband met stakingen van leerlingen.

Leerlingen zouden via een SMS de oproep gekregen hebben om zich rond 14.00 uur te verzamelen bij een school aan de Blikkenburgerlaan. Daar zou een massale vechtpartij gaan plaatsvinden. Verschillende eenheden van de politie gingen ter plaatse om de rust te bewaren. Op wat kleine incidenten na is de middag rustig verlopen.

Laatst gewijzigd 25-11-2007 13:48 | © Politie Utrecht