Persberichten Eemland zuid, 13.55 uur

Utrecht, 25-11-2007

Man aangehouden voor mishandeling

AMERSFOORT- Een 48-jarige inwoner van Amerfsoort is vrijdagavond 23 november aangehouden voor mishandeling van een plaatsgenote.

Omstreeks 22.50 kreeg de politie een melding van een mishandeling in de Boy Edgarstraat. Een meisje had daar brand gesticht en was aangehouden door een 38-jarige

buurtbewoonster. De vader van het meisje schopte en duwde de vrouw vervolgens. De ter plaatse gekomen agenten zagen de man en zijn dochter lopen en wilden hen aanhouden voor mishandeling en brandstichting. Na een worsteling hielden de agenten de man met gepast geweld aan en namen hem geboeid mee naar het politiebureau. Daar is hij in verzekering gesteld. Het meisje is later door haar moeder naar het politiebureau gebracht. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Fietsdieven aangehouden

AMERSFOORT- Twee jongens zijn vrijdagmiddag 23 november aangehouden op verdenking van fietsdiefstal.

Omstreeks 16.14 uur kreeg de politie een melding dat twee jongens in de Bombardonstraat een slot van een fiets aan het openzagen waren. Agenten troffen bij een fiets twee jongens aan die voldeden aan het signalement. Ook lag er materiaal om het slot open te maken. De twee jongens, 13 jaar uit Amersfoort, werden aangehouden en meenomen naar het politiebureau. De politie nam de fiets in beslag.

Twee winkeldieven op heterdaad aangehouden

AMERSFOORT- Twee mannen zijn vrijdagmiddag 23 november aangehouden op verdenking van winkeldiefstal.

Omstreeks 17.20 uur kreeg de politie een melding van een verdachte situatie in een winkel aan de Utrechtsestraat. De politie was snel ter plaatse en hielden twee mannen op heterdaad aan, een 22-jarige uit Tilburg en een uit Utrecht, leeftijd onbekend. Ze waren in het bezit van materiaal om kleding te stelen. De mannen werden meegenomen naar het politiebureau. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Zes jongens aangehouden voor vandalisme

WOUDENBERG- Zes jongens uit Woudenberg, in de leeftijd van 14 tot 17 jaar, zijn vrijdagavond 23 november aangehouden voor het vernielen van ruiten.

Omstreeks 20.30 uur kreeg de politie een melding dat een groep jongens met stenen ruiten van woningen aan het vernielen was. Een getuige zou vier jongens aangehouden hebben. De ter plaatse gekomen agenten troffen de getuige met de verdachten aan. De vier jongens werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Twee andere verdachten zijn later door hun ouders naar het politiebureau gebracht. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Man aangehouden voor mishandeling

AMERSFOORT-Een 46-jarige man is in de nacht van zaterdag 24 op zondag 25 november aangehouden voor mishandeling.

Omstreeks 00.55 uur zagen agenten dat een man uit een horecagelegenheid werd gezet. Toen de man weer naar binnen wilde gaan, werd hij tegengehouden door een andere man, waarna hij hem klappen gaf. De mannen vielen, waarbij de 46-jarige man met zijn hoofd tegen een windscherm viel. Hij raakte gewond aan zijn hoofd. De agenten vroegen de man om zijn identiteitsbewijs, maar die wilde hij niet laten zien. Hierop hielden de agenten de man aan en namen hem mee naar het politiebureau.

Laatst gewijzigd 25-11-2007 13:54 | © Politie Utrecht