Politie treedt op tegen geweld

Vlijmen/Den Bosch/Oss/Loosbroek, 25-11-2007

Vlijmen De politie heeft zaterdagmiddag een 14-jarige jongen in zijn woning in Vlijmen aangehouden. Hij wordt verdacht van mishandeling, dezelfde middag gepleegd op de Vliedbergweg. Een 13-jarige plaatsgenoot deed hiervan aangifte bij de politie. Omdat de verdachte zich hiermee niet aan zijn schorsende voorwaarden heeft gehouden (terzake een eerdere geweldpleging), is hij na zijn aanhouding inverzekeringgesteld.


-----

's-Hertogenbosch - Zaterdagmiddag is een dronken 30-jarige Bosschenaar aangehouden op het Stationsplein voor geweldgebruik tegen de politie. Hij lag op de grond vlak langs de rijbaan bij een busstation te slapen. Twee agenten maakten hem wakker, waarna de verdachte begon te slaan en schoppen in de richting van de agenten. Hij is aangehouden voor openbare dronkenschap en geweldgebruik tegen de politie.


-----

Oss In de nacht van 24 op 25 november heeft de politie een 23-jarige Pool aangehouden op de Eikenboomgaard voor mishandeling van een 20-jarige Ossenaar. Ze hadden onenigheid gekregen in een horecagelegenheid waarna de Ossenaar in het gezicht geslagen werd. Hij deed hiervan aangifte bij de politie. De Pool is aangehouden en ingesloten voor verhoor.


-----
Loosbroek De politie heeft in de nacht van 24 op 25 november een 21-jarige Ossenaar aangehouden op de Dorpsstraat voor mishandeling van een 24-jarige man uit Leerdam. De twee hadden onenigheid gekregen in een horecagelegenheid waar de man uit Leerdam de vriendin van de Ossenaar zou hebben lastig gevallen. Op de parkeerplaats kwam het tot een confrontatie. De Ossenaar sloeg de man uit Leerdam in het gezicht, die vervolgens gestrekt achterover op de grond viel. Hij is met een hoofdverwonding naar het ziekenhuis gebracht. Een beveiligingsmedewerker heeft de Ossenaar aangehouden en daarna overgedragen aan de politie. De verdachte is in belang van het verdere onderzoek inverzekeringgesteld.