Politie Kennemerland

Nieuwsberichten 25 november 2007

Regio Kennemerland, 25-11-2007

Meisje gewond na mishandeling

UITGEEST, 25 november - Politieagenten hebben omstreeks 02.25 uur in een uitgaansgelegenheid aan het Boekdrukkerspad een 17-jarig meisje uit Beverwijk aangehouden. Het meisje wordt ervan verdacht kort daarvoor een 15-jarige meisje uit Uitgeest te hebben mishandeld. Dit meisje is hierbij gewond geraakt en moest naar het ziekenhuis ter behandeling. Het meisje uit Beverwijk is meegenomen naar het bureau en ingesloten voor nader onderzoek.

Onder invloed: rijbewijs ingevorderd

HAARLEM, 24 november - Politieagenten controleerden omstreeks 21.45 uur een personenauto op het Spaarne. De bestuurster, een 50-jarige vrouw uit Zwaanshoek, bleek alcohol te hebben gedronken. Na de ademanalyse had zij 1,36 promille. Haar rijbewijs is ingevorderd en er wordt proces-verbaal tegen haar opgemaakt.

HALFWEG, 24 november - Politieagenten controleerden omstreeks 23.59 uur een personenauto op de Oranje Nassaustraat. De bestuurder, een 67-jarige Zwanenburger, bleek alcohol te hebben gedronken. Na de ademanalyse had hij 1,50 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd en er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

UITGEEST, 25 november - Politieagenten controleerden omstreeks 02.15 uur een personenauto op de Geesterweg. De bestuurder, een 26-jarige Beverwijker, bleek alcohol te hebben gedronken. Na de ademanalyse had hij 1,09 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Uit controle bleek dat de man al eerder is aangehouden vanwege rijden onder invloed. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Verkeersongeval met letsel

RIJSENHOUT, 25 november - Politieagenten behandelden omstreeks 01.30 uur op de Aalsmeerderdijk een ongeval. Een 44-jarige man uit Rijsenhout kwam door nog onbekende oorzaak met zijn fiets ten val en raakte hierbij gewond. Hij is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.

HOOFDDORP, 23 november - Politieagenten hebben omstreeks 14.25 uur op de Hoofdweg ondersteuning verleend bij een verkeersongeval. Een 23-jarige bestuurder uit Doornspijk wilde de Hoofdweg op rijden en zag hierbij een bromfietser over het hoofd, die op het fietspad reed. De bestuurster van de bromfiets, een 16-jarig meisje uit Badhoevedorp, raakte hierbij gewond en is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Aanrijding met letsel en diefstal bromfiets

HAARLEM, 23 november - Politieagenten behandelden omstreek 23.40 uur een aanrijding op de kruising Rijksstraatweg/Spaarnhovenstraat. Een 32-jarige Haarlemmer reed met zijn auto op de kruising en wilde linksaf slaan richting de Spaarnhovenstraat. Daarbij zag hij de scooter, waarop twee plaatsgenoten van 16 en 18 jaar reden, over het hoofd en ontstond een aanrijding. De jongens op de scooter zijn hierbij ten val gekomen en gewond geraakt. Zij zijn overgebracht naar het ziekenhuis ter behandeling. De scooter was total-loss en werd gestald op de hoek Rijksstraatweg/Spaarnhovenstraat. Toen agenten de scooter even later op wilden halen, bleek hij te zijn gesloten. De politie is op zoek naar getuigen van deze diefstal. Iedereen die tussen 23.40 uur en 1.45 uur iets heeft gezien dat te maken kan hebben met de diefstal, wordt verzocht contact op te nemen met de politie in Haarlem via telefoonnummer 0900 - 88 44.

Dronken man aangehouden voor overlast

BEVERWIJK, 24 november - Politieagenten kregen omstreeks 02.55 uur een melding dat er iemand op de Breestraat zou worden geslagen door een dronken man. Ter plaatse troffen agenten de man aan en zagen dat hij anderen ook lastig viel en vast begon te houden. De man, een 37-jarige Beverwijker, is aangehouden, overgebracht naar het bureau en ingesloten. De politie stelt een onderzoek in.

Mannen aangehouden voor vernieling

IJMUIDEN, 24 november - Politieagenten kregen omstreeks 00.10 uur een melding dat er een autospiegel van een auto was afgetrapt in de Wilgenstraat. Dankzij het signalement van een oplettende getuige, konden agenten ter plaatse een 20-jarige man uit IJmuiden aanhouden. De man bekende de autospiegel te hebben vernield. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

HAARLEM, 24 november - Politieagenten hebben omstreeks 06.17 uur een 50-jarige Haarlemmer betrapt toen hij de autobanden van een bus lek stak. De man is aangehouden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Snelheidsduivel aangehouden

UITGEEST, 23 november - Tijdens een snelheidscontrole op de Provincialeweg hebben agenten omstreeks 14.10 uur het rijbewijs ingevorderd van een 24-jarige bestuurder uit Schagen. De man reed 133 km/u over de weg, waar 80 km/u is toegestaan. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Vrouw beroofd op station

HOOFDDORP, 23 november - Een 55-jarige vrouw is omstreeks 22.45 uur op het station in Hoofddorp beroofd. Toen zij de trap naar perron 3 en 4 (aan de kant van de Polarisavenue) op liep, werd zij bedreigd door een man met een mes. Hij heeft o.a. haar mobiele telefoon en armband gestolen.Toen de vrouw zich probeerde te verzetten is zij gewond geraakt in haar gezicht. Zij is met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd voor behandeling. Het signalement van de verdachte luidt als volgt: negroïde man, leeftijd ongeveer 30 jaar, tenger postuur, lengte ongeveer 175/180 cm. De man droeg een jas met vermoedelijk capuchon, kleur bruin. De politie is op zoek naar getuigen van deze beroving. Iedereen die tussen 22.45 uur en 23.00 uur iets gezien heeft dat te maken kan hebben met deze beroving, wordt verzocht contact op te nemen met de politie in Hoofddorp via telefoonnummer 0900 - 88 44.

NB: Het station in Hoofddorp heeft twee ingangen. De 'hoofdingang' aan het Mercuriusplein, waar het winkeltje is gevestigd en waar ook alle taxi's en bussen komen, en een tweede ingang aan de Polarisavenue. Bij de ingang bij de Polarisavenue heeft de beroving plaatsgevonden.

Nog steeds getuigen schennispleger gezocht

HEEMSKERK - Op 14 november is een 36-jarige Heemskerker aangehouden. Hij werd ervan verdacht vrouwen lastig te hebben gevallen. Uit onderzoek is inmiddels gebleken dat deze man niets met de schennispleging te maken heeft. De politie is daarom nog steeds op zoek naar getuigen.

Voor de volledigheid hieronder het eerder verzonden persbericht:

Getuigen schennispleging gezocht

Heemskerk - 14 november. Op de Simon van Haerlemstraat en op de Vest zijn kort na elkaar twee jonge vrouwen lastiggevallen door een schennispleger. Hij viel de vrouwen lastig vanuit zijn auto terwijl zij over het trottoir liepen. Op basis van de verklaringen van de twee slachtoffers is door politieagenten een 36-jarige Heemskerker als verdachte aangehouden. Hij ontkent er iets mee te maken te hebben. Getuigen van één van de voorvallen of vrouwen/meisjes die wellicht ook zijn lastig gevallen worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900 - 8844.

Man mishandelt vrouw

ZANDVOORT, 24 november - Politieagenten hebben omstreeks 13.25 uur in de Haltestraat een Zandvoorter aangehouden. De man wordt ervan verdacht zijn ex-vriendin te hebben mishandeld. De man is ingesloten voor nader onderzoek.