Politie Groningen

Zondag 25 november 2007

Provincie Groningen, 25-11-2007

Groningen: inbraak in kerkgebouw

Onbekende(n) hebben vermoedelijk vrijdagnacht ingebroken in een kerkgebouw aan de Hamburgerstraat. Ze wisten binnen te komen door een ruit te vernielen. Ze wisten enkele verschillende soorten gereedschap, enkele sportartikelen en drinken mee te nemen.

Bedum: inbraak en poging inbraak

In Bedum is vrijdagnacht in een dierenzaak aan de Noordwolderweg ingebroken. In een kapperszaak is geprobeerd in te breken. Onbekende(n) wisten de dierenzaak via het dak binnen te komen. Ze namen een geldbedrag mee. Bij de kapperszaak is het bij een poging gebleven. Daar probeerden de daders de deur te forceren. Dat lukte niet, waardoor ze met de noorderzon vertrokken. Beide eigenaren hebben aangifte gedaan en de politie stelt een onderzoek in.

Groningen: ambulance betrokken bij aanrijding

Een ambulance is zaterdagavond op de Rijksweg betrokken geraakt bij een aanrijding. De ziekenwagen reed met zwaailicht en sirene richting Groningen. Na een inhaalmanoeuvre stuurde de bestuurder van de ambulance weer naar rechts, maar hij kwam in de berm terecht. Hij is een stuk door de berm gereden en toen hij de weg weer op wilde draaien, kwam de auto in een slip terecht. Hierdoor kwam hij in botsing met een tegemoetkomende auto. De 34-jarige bestuurder, zijn 29-jarige vrouw en twee kinderen uit Ten Boer kwamen met de schrik vrij. In de ambulance zat een jongetje met zijn moeder. Het jongetje was even daarvoor uit een molen in Zeerijp gevallen. Het jongetje, zijn moeder en de ambulanceverpleegkundigen raakten door de aanrijding niet gewond. De auto van het gezin uit Ten Boer kwam twee meter voor het Damsterdiep tot stilstand. Meerdere ambulances kwamen ter plaatse voor het vervoer van de betrokkenen. Iedereen kon vervolgens weer naar huis. De politie maakt een rapportage van de aanrijding.

Zeerijp: jongetje valt naar beneden in molen

Een 5-jarig jongetje is zaterdagmiddag in een molen circa 3,5 a 4 meter naar beneden gevallen. Het jongetje was daar samen met vier kinderen en twee volwassenen en kregen een rondleiding. Het jongetje ontdekte een deur en duwde het open. Hij viel vervolgens naar beneden. Een van de volwassenen was kinderarts en bracht het jongetje naar een woning aan de Borgweg. Daar kwam ook de ambulance. Het slachtoffertje en zijn broertje kregen van agenten een beer. Het jongetje en zijn moeder zijn toen per ambulance naar een ziekenhuis in Groningen gebracht. Op de Rijksweg raakten ze betrokken bij een aanrijding met een tegemoetkomende auto (zie bovenstaande persbericht). Wat de verwondingen door de val zijn, is niet bekend.

Groningen: meisje slaat portier

Een 16-jarig meisje uit Groningen is zaterdagavond bij een café aan de Grote Markt aangehouden, omdat ze een portier had geslagen. Toen agenten er bij kwamen, sloeg het meisje wild om zich heen. Ze werd meegenomen naar het bureau. Haar vader werd geïnformeerd, omdat ze minderjarig is. Na verhoor mocht ze het bureau weer verlaten en ze werd overgedragen aan haar vader. Ook kreeg ze een ontzegging mee voor de gehele binnenstad. Nadat ze weer weg mocht, ging ze er weer vandoor. Haar vader ging er achteraan en wist zijn dochter in te halen. Omdat omstanders het niet vertrouwden, hielden zij de vader tegen. Hierdoor wist het meisje weer te ontkomen. Korte tijd later werd ze weer bij een café aangehouden. Agenten vroegen de portiers om hen te waarschuwen als het meisje weer kwam opdagen. Deze keer werd ze ingesloten.

Groningen: man met mes op zak aangehouden

De politie heeft zaterdagnacht een man (leeftijd en woonplaats onbekend) aangehouden voor verboden wapenbezit en bedreiging. Tijdens surveillance zagen agenten een groepje mannen staan. Een van hen liep direct weg. Hij werd gecontroleerd. Een andere man gaf aan bedreigd te worden en wees de verdachte aan. Ook vertelde hij dat de man een mes bij zich had. De man wilde zijn handen niet laten zien. Ook dreiging met pepperspray werkte niet. Toen de man zich omdraaide, werd hij overmeesterd. Tijdens zijn fouillering kwam een mes te voorschijn. Hij werd aangehouden en ingesloten voor onderzoek.

Appingedam: bromfietser in botsing met ree

Een 17-jarige bromfietser uit Appingedam is zaterdagavond op het fietspad naast de N33 bij Appingedam gewond geraakt. Hij kon niet meer remmen voor de ree die het fietspad overstak. Hij werd voor onderzoek per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De ree heeft de klap niet overleefd.

Leek: man gewond na ruzie met ex

Een 50-jarige man uit Leutingewolde is zaterdagavond in een woning in Leek gewond geraakt aan zijn gezicht. Hij belde de politie met de melding dat hij zijn gezicht was gestoken. Agenten gingen naar het betreffende adres in Leek. Daar troffen ze de 44-jarige bewoonster aan. De 50-jarige man was na het incident de woning uitgevlucht. Hij meldde zich bij het politiebureau. Agenten zagen dat zijn gezicht volledig bebloed was en dat hij een diepe snijwond had. Hij is door een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De vrouw werd aangehouden. Ze is ingesloten voor onderzoek naar de toedracht.

Oldehove: aanhoudingen na vernielingen autos

De politie heeft in Oldehove twee mannen, een 20-jarige Stadjer en een 18-jarige inwoner van Oldehove, aangehouden. Een inwoner van het dorp deed een melding bij de politie dat er vier personen in het dorp liepen die in de Johan Westrastraat tegen autos trapten. Ze trokken een spoor van vernielingen en zeker zeven autos zijn vernield. De buitenspiegels en enkele ruiten werden vernield. Ook zaten in verschillende autos meerdere deuken. In het dorp waren hierdoor veel mensen op de been. Ook de auto van een agent moest het ontgelden. De agent die op dat moment niet in dienst was, ging achter de verdachten aan en werd geslagen door een van de verdachten. Bij het sportpark zag een van de toegesnelde agenten dat zijn collega boven op de 18-jarige verdachte lag en hem probeerde in bedwang te houden. Om hen heen stonden nog zes andere personen. De agent schoot zijn collega te hulp en deed de verdachte de handboeien om. Hij verzette zich hevig, maar nadat de verdachte op zijn benen stond, zag hij kans om de agent die achter hem aan was gegaan in zijn buik te schoppen. Ook bedreigde hij de hem. Tenslotte zag hij nog kans om een van de zes omstanders een trap te geven. De 20-jarige verdachte werd in de woning van de andere verdachte aangehouden. Hij wist daar ook nog een ruit te vernielen. De verdachten zijn ingesloten. De agent doet aangifte en de politie stelt een nader onderzoek in.

Sebaldeburen: rijbewijs kwijt

Een 38-jarige automobilist uit Oldekerk moest zaterdagavond op de Woldweg zijn rijbewijs inleveren. Tijdens een lasercontrole werd hij geklokt op 147 km/uur, terwijl daar 80 km/uur is toegestaan. Hij werd langs de kant van de weg gezet en hij moest zijn rijbewijs inleveren. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Oldekerk: jongens in tractor plegen vernielingen

De politie onderzoekt vernielingen op en aan een speelveldje aan de Golden Raand in Oldekerk en zoekt getuigen. Een buurtbewoner hoorde omstreeks 01.00 uur een tractor rijden op het speelveldje en was hiervan wakker geworden. Hij trok zijn kleren aan en is een kijkje gaan nemen. Op het speelveldje bleken een aantal bankjes omver te zijn gereden. En in het speelveldje zaten enorme bandensporen. Hij zag in de verte de achterlichten en is er achteraan gefietst. De tractor reed via de Kuzemerweg in de richting van het AOC Terracollege. Bij de school wist hij de tractor in te halen en zag dat er twee jongens in zaten. De alerte bewoner probeerde de cabinedeur open te krijgen, maar dat lukte niet. Hij moest zelfs nog uitwijken om niet in botsing te komen met de tractor. De tractor is weggereden in de richting van Niekerk. Agenten hebben in de omgeving nog gezocht naar de tractor, maar dat leverde helaas niets op. Volgens de getuige gaat het om een twee-wiel-aangedreven rode Case tractor met een gesloten cabine. Mensen die hierover iets weten, iets gezien of gehoord hebben, worden verzocht contact op te nemen met Regiopolitie Groningen, via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Scharmer: auto in sloot

Een 32-jarige taxichauffeur uit Groningen is zaterdagnacht op de A7 bij Scharmer met zijn auto in de sloot terecht gekomen. Een getuige belde de politie en agenten troffen in eerste instantie alleen een auto in de sloot aan. De bestuurder zagen ze korte tijd later aan de andere kant van de sloot. De brandweer moest eraan te pas komen om de bestuurder met een kraanbak aan de goede kant van de sloot te krijgen. De bestuurder wist zich niet te herinneren hoe hij in de sloot terecht is gekomen. Hij werd per ambulance voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht.

Oude Pekela: hond in beslag genomen na bijtincident

De politie heeft zaterdagmiddag een Mechelse herder in beslag genomen, nadat hij een 34-jarige Rotterdammer in zijn been had gebeten. Het slachtoffer liep op de Hugo de Grootstraat en werd door de hond aangevallen en gebeten. Hij liep een beetwond op in zijn bovenbeen. Hieraan is hij bij de dokterspost behandeld. De hond is eigendom van een 31-jarige inwoner. De Rotterdammer doet aangifte en de politie heeft de hond in beslag genomen voor onderzoek.

Veendam: man mishandeld

Een 56-jarige man uit Veendam is zaterdagnacht in een café in de Kerkstraat mishandeld. Toen agenten ter plaatse kwamen, lag het slachtoffer al in de ambulance. Hij had onenigheid met een vrouw die hij kende. Twee mannen, die hij ook kende, bemoeiden zich ermee en trokken de man het toilet in. Hij werd geschopt en geslagen. Het slachtoffer liep hoofd- en buikletsel op en is naar een ziekenhuis gebracht. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht en de verdachten.